Prijavljivanje mladih za pomoć od 15. do 30. januara

Od strane Ozon
0 komentar

Prijavljivanje za dobijanje pomoći od 100 evra za mlade između 16 i 29 godina počinje 15. januara i traje do 30. januara. Isplata će, prema rečima ministra finansija Siniše Malog, početi 1. februara.

Mali je najavio je i da će pomoć zdravstvenim radnicima u iznosu od po 10.000 dinara početi 14. janaura, a 10. februara penzionerima isplata po 20.000 dinara.

Mali je objasnio da će prijava za 100 evra za mlade biti ista kao što je bila i za ranije cikluse pomoći države, preko Uprave za trezor.

Jednostavno se upiše ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, račun u banci a onaj ko nema račun treba da izabere banku a mi ćemo mu otvoriti račun u toj banci”, izjavio je ministar finansija.

Ministar je naveo i da primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti automatski uplaćen.

Ministarstvo planira i da Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, sa kojima će se brzo izaći, predloži kako da se mladima pomogne da kupe stan i istakao da će se to najverovatnije raditi tako što će država pokriti novac neophodan za učešhe pri kupovini stana.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik