Prijavljivanje mladih za pomoć od 15. do 30. januara

Od strane Ozon
0 komentar

Prijavljivanje za dobijanje pomoći od 100 evra za mlade između 16 i 29 godina počinje 15. januara i traje do 30. januara. Isplata će, prema rečima ministra finansija Siniše Malog, početi 1. februara.

Mali je najavio je i da će pomoć zdravstvenim radnicima u iznosu od po 10.000 dinara početi 14. janaura, a 10. februara penzionerima isplata po 20.000 dinara.

Mali je objasnio da će prijava za 100 evra za mlade biti ista kao što je bila i za ranije cikluse pomoći države, preko Uprave za trezor.

Jednostavno se upiše ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, račun u banci a onaj ko nema račun treba da izabere banku a mi ćemo mu otvoriti račun u toj banci”, izjavio je ministar finansija.

Ministar je naveo i da primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti automatski uplaćen.

Ministarstvo planira i da Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, sa kojima će se brzo izaći, predloži kako da se mladima pomogne da kupe stan i istakao da će se to najverovatnije raditi tako što će država pokriti novac neophodan za učešhe pri kupovini stana.

Možda Vam se svidi i