Prijavu za novčanu pomoć još danas

Od strane Ozon
1 komentar

Oni koji još nisu zatražili novčanu pomoć od 100 evra, imaju još malo vremena da to i urade. Rok za prijavu ističe danas, 31. maja u ponoć i odmah potom država kreće sa isplatom.

Plan je da svi mladi koji ispunjavaju uslove budu isplaćeni u prva tri dana juna. Redosled isplate neće zavisiti od momenta prijave, već od uplate države prema bankama, ali bi svoj novac svi trebalo da dobiju zaključno sa 3. junom. Isplata će biti u dinarima, tačan iznos zavisiće od kursa na dan isplate, a prethodni put bilo je reč o 11.758,56 dinara

Za 100 evra u drugom krugu sada treba da se prijave samo oni mladi koji se nisu prijavili u prvom krugu, što su uglavnom oni koji su u međuvremenu napunili 16 godina, dok će svi ostali, koji su dobili 100 evra prvi put kad je država delila ovaj novac, sada po automatizmu dobiti i ovu pomoć.

„Svi koji su se već prijavili, njih 1.059.411, ne treba da se ponovo prijavljuju. Njima ćemo automatski uplatiti 100 evra, ali ćemo otvoriti proces prijava za sve one koji u međuvremenu napune 16 godina, ili su na neki drugi način stekli to pravo, jer i njima želimo da omogućimo da dobiju ovu veliku pomoć“, rekao je nedavno ministar finansija Siniša Mali.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Vanja 30.05.2022. - 8:20 am

Vecu glupost nisam video. Daje se onima koji nista u budzet ne ubacuju. Sta i kad dobijamo mi, od cijih se plata puni budzet kroz razne poreze i odbijanja od plate? Bio bi red da dobiju 200 eur i osobe preko 30 godina. Dobili penzioneri i ovi do 30. A izmedju 30 i penzije radno sposobni koji doprinose budzetu nista nisu dobili.

Komentari su zatvoreni.