Predstavnici Sremske Mitrovice na svečanosti povodom obeležavanja Dana grada Banja Luke

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom obeležavanja Dana grada Banja Luke i 77 godišnjice od oslobođenja Banja Luke od fašizma u Drugom svetskom ratu, gradonačelnica Sremske Mitrovice, Svetlana Milovanović, sa delegacijom  prisustvovala je polaganju venaca i odavanju počasti herojima na Trgu palih boraca.

Sremsku Mitrovicu predstavljala je delegacija u sastavu gradonačelnica Svetlana Milovanović, zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić i direktorica Agencije za ruralni razvoj Dušica Pavlović.

Svim stanovnicima Banja luke i gradonačelniku Stanivukoviću, sremskomitrovačka delegacija čestitala je rođendan grada i 77 godišnjicu od oslobođenja, od pobede nad fašizmom.

Delegacija Sremske Mitrovice  prisustvovala je i svečanom prijemu delegacija gradova u JU “Banski dvor“.

PROBUS VINOVA LOZA NA POKLON BANjALUČANIMA
Uz brojne zvanice i prigodan kulturno-umetnički program u Banskom dvoru održana je svečana akademija povodom Dana grada Banja Luke. Tokom obraćanja na svečanoj akademiji, gradonačelnik Draško Stanivuković izrazio je zadovoljstvo velikim brojem prisutnih zvanica na svečanosti kada se obeležava 77 godina od oslobođenja Banja Luke, rekavši da se čovek gleda po tome koliko ima priajtelja, te da se ta izreka može primeniti i na gradove. Svečanoj akademiji prethodila je razmena poklona. Delegacija Sremske Mitrovice poklonila je gradonačelniku Banja Luke korpu mitrovačkih suvenira u kojoj se nalazilo i nekoliko čokota vinove loze, sorte Probus, sa željom da se bratski i prijateljski odnosi Banja Luke i Sremske Mitrovice šire kao loza koja je doneta Banjalučanima sa Fruške gore. Gradonačelnik je na poklon dobio različite mitrovačke brendove, između ostalog i dres mitrovačkog FK „Radnički“.

Obeležavanju Dana Banjaluke prisustvuju delegacije brojnih prijateljskih gradova iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije, Crne Gore i Izraela.

Možda Vam se svidi i