POTREBNA POMOĆ Nevreme srušilo krov sa kuće

Od strane Ozon
0 komentar

Olujno nevreme pogodilo je sinoć i Sremsku Mitrovicu, načinivši manju štetu koja je otklonjena u toku dana. Službe JKP „Komunalije“ iz Sremske Mitrovice u toku dana uklonili su porušena stabla i grane koje su otpale kao posledice nevremena.

Nevreme je ostavilo je posledice na kući Musić Naziva. Jak vetar srušio je konstrukciju krova, koja je pala na ogradu i deo dvorišta gde je bio parkiran automobil. Pričinjena je velika materijalna šteta, koja tek treba da se odredi.

Porodica Musić je pre dve godine imala nesreću da na kući izgori krov, nakon požara sanacija je bila privremena u vidu lima koji je postavljen umesto crepa, jer sredstava nisu imali ni tada. U kući živi tročlana porodica sa maloletnim detetom.

Udruženje Roma iz Laćarka, pokrenulo je akciju kako bi se pomoglo Musiću. Kako kažu iz udruženja, planiraju da prvo odrade procenu štete a potom da pozovu prvo svoje članove a zatim i građane kako bi pomogli Musić Nazivu.

– Krov sada prokišnjava, potrudićemo se da bar to rešimo što pre. Na žalost nakon požara pre dve godine, zbog nedostatka sredstava, Naziv je stavio limenu ploču da zaštiti kuću. Sada je nevreme i ovaj krov srušio i postoji velika šansa da bude još veće štete. Udruženje se već organizuje oko pomoći, videćemo šta može da se uradi i oko štete, kontaktiramo i naše ljude u inostranstvu kako bi pomogli porodici. Ako neko može da pomogne, mi ćemo rado pomoć prihvatiti, bilo da su u pitanju vredne ruke ili materijal. – kaže Zudija Hopić iz udruženja Roma.

Broj telefona udruženja Roma – +381 61 1981 545

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Tekst je objavljen u sklopu projekta „Adava o Roma – To smo mi romi“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Sremska Mitrovica – Gradska uprava za obrazovanje,kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Možda Vam se svidi i