Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić posetio Sremsku Mitrovicu povodom sastanka o socijalnom preduzetništvu

Od strane Ozon
0 komentar

Sastanak Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine kao radnog tela Vlade AP Vojvodine održan je danas u Sremskoj Mitrovici.

Tema sastanka sa predstavnicima svih sremskih lokalnih uprava bilo je socijalno preduzetništvo, koordinacija i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, kao i promocija Zakona o socijalnom preduzetništvu koji je republička Skupština donela u februaru ove godine, a čija primena počinje od 16. novembra. Sastanak su vodili gradonačelnica Sremske Mitrovice, Milovanović Svetlana i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić.

Gradonačelnica Milovanović rekla je da je današnja tema bila socijalno preduzetništvo.

“Drago mi je što je sa nama potpredsednik Pokrajinske vlade koji je inicirao ovaj sastanak. Pričaćemo i o zakonu o socijalnom preduzetništvu koji treba da počne da se implementira u novembru mesecu, imaćemo priliku da čujemo kako to najbolje izvesti u lokalnim samoupravama. Tema je jako bitna, veoma značajno za razvitak cele naše zemlje. Konkursi su jednogodišnji ali gledamo da osnažimo naša udruženja i naše ljude.” rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Cilj i namera Pokrajinske vlade i Saveta za koordinaciju i praćenje aktivnosti u oblasti ekonomskog razvoja na teritoriji Vojvodine, jeste da se zakon o socijalnom preduzetništvu približi onima koji su zainteresovani, onima koji se već bave socijalnom ekonomijom ili imaju nameru tim da se tim bave.

Potpredsednik Pokrajinske vlade, Ćurčić, rekao je da se nalazi u centru Sremskog okruga povodom promocija i približavanja zakona o socijalnom preduzetništvu koje je skupština donela u februaru ove godine.

“Šesnaestog novembra počinje primena ovog zakona, cilj i namera Pokrajinske vlade i Saveta za koordinaciju  i praćenje ekonomskog razvoja na teritoriji Vojvodine zapravo jeste da ovaj zakon približi onima koji su zainteresovani, koji se bave socijalnom ekonomijom ili imaju nameru time da se bave. Zakon je dao jasan okvir ko ovim može da se bavi. Imali smo razne aktivnosti a od novembra planiramo da se intenzivnije zabavimo ovom temom. Na ovaj način rešavamo zapošljenje kategorija koje je teže zaposliti, u tom smislu i Pokrajinska i Republička vlada obezbediće određen broj sredstava da se na konkursima podstakne i pomogne njihov razvoj. Na lokalnim samoupravama je da podstaknu ljude. Mi ćemo učiniti sve da pomognemo u razvoju tih preduzeća.” rekao je potpredsednik Ćurčić.

U planu je da se sprovede obuka o značaju i pojmu socijalnog preduzetništva, kao i predstavljanje novog Zakona o Socijalnom preduzetništvu u sedam okruga na teritoriji AP Vojvodine. Pored predstavljanja novog Zakona o socijalnom preduzetništvu, planirano je da se sprovede obuka o značaju i pojmu socijalnog preduzetništva.

Možda Vam se svidi i