Porodično letovanje u Grčkoj iz ugla jednog muža. Dan 4. Prvi znaci nervoze

Od strane Ozon
5 komentari

Putovanje sa porodicom, samo po sebi je avantura. „Mama, gladan sam“, „Tata hoću da skočim sa tvojih ramena“, „Mužu, moj, je l si kupio lubenicu?“, „Ženo, izgoreo sam“, „Meni se ne jede to, hoću ovo, na onoj plaži je lepši pesak, ajde idi po kukuruz“.

Upravo zato, objava unutar Fejsbuk grupe, „Grčka uživo“ Andrije Ristića, postala je pravi viralni hit. Naime, on je na šaljiv, duhovit i pomalo, sarkastičan način, prikazao kako izgleda porodično letovanje iz ugla jednog muža, pogotovu kada se radi o šopingu na letovanju.

Njegovu objavu, koja je nasmejala veliki broj ljudi, prenosimo vam u celosti:

Facebook Grčka uživo

FOTO: PRINTSCREEN/FACEBOOK

Rezervoar od 60 litara 100 evrića. Mi sa službenim autima zero. Smeštaj 50-60 evra za noć, može i manje ali je obično buvara.

Dan 1. Doručak tiropita, čokoladno mleko 7-8 jura, plaža frapei 8 jura (cevčiš ceo dan), dva girosa sa pićem 10 jurića, sladoled 2-3 jura

Dan 2. Sve isto, ku***nje na max. Jednom se živi, Ionako je kredit na 12 rata. Giros se podrazumeva. I ladan Mythos.

Dan 3. Opet sve isto, raspištoljeni. Deremo se po plažu, dovikujemo se s ostali članovi čopora. Ubacujemo pizzu i neku salatu za ručak. Op, odoše jos 15 jura. Večera giros naravno. Pršte slike na Instagram. Nei Pori forever sa sve srca.

Dan 4. Prvi znaci nervoze. Žena gunđa što se jedu samo girosi, a taverne s ribom pune. Tebi nije jasno šta fali girosu ali ipak popuštaš. Doduše sledeće veče. Ukupni troškovi 20-tak jurica za dan.

Dan 5. Nema doručak, kafa I ležaljke ima. Večera u riblju tavernu, na plažu, s noge u pesak. Hobotnica I kalamari, cukini, grčka salata, domaće vino, desert. Odoše 60-70 jura.

Dan 6. Za doručak mazalice što smo poneli da se nađe. Ležaljke propuštamo jer je pesak dobar za kičmu. Ceo dan mlatimo sa onim drvenim reketima da ubijemo vreme. Giros nema, još nas drži hrana od sinoć. Troškovi 5 evrića za Mythos.

Dan 7. Duže spavamo pa preskačemo doručak, a ionako ne jurimo da zauzimamo ležaljke više. Kičmu sam ispravio skroz. Odmrzavaju se sarmice I pohovane šnicle (što mogu dugo da traju). Troškovi mali.

Dan 8. Sve isto. Nema više slike na Instagram. Ostaje se dugo na plažu da se uhvati zadnje sunce. Kiseli I slani se vraćamo kroz grad dok sređeni turisti idu u taverne (oni su tek u 4-5. danu) Troškovi max 10 jura.

Dan 9. Čuješ da se pominje neki šoping u Solunu. Smišljaš plan.

Dan 10. Povratak. Od rano jutro zapodevaš kavgu i svađu. Vozite se nazad, ćutite, ljuti jedan na drugog. Promašuješ Cosmos, Mega Outlet i ostale nagazne mine. Grabiš na ring roud, i tek kod linije solunskog fronta možeš da odahneš. Otpocneš proces mirenja.

Lagana vožnja nazad uz usputna stajanja za obavljanje fizioloških potreba. Predejane promašujes naravno. History chanel.

Vi što imate decu, računajte na krofne, kukuruz, luna park, onu ruku što izvlači glupe medvediće. Brat bratu na to ode 60-70 jura.

Ukoliko ideš na odmor sa ljubavnicom, sve gore napisano ne važi.

Možda Vam se svidi i

5 komentari

Rade 20.06.2022. - 9:55 pm

Pisano je kao saljivo ali bez mozga. Mnogo toga se ne uklapa u pricu. Verovatno je neki golobradi klinac pisao.

Milan 22.06.2022. - 7:38 am

Moze da vazi tamo gde je muz mukotrpno skupio poslednje pare da odvede porodicu na more.

Mix 22.06.2022. - 7:45 am

Scenario dobro poznat u slucajevima kad zena sedi kuci i trosi pare koje ovaj nesretnik zaradjuje danonocno i onda samo zakera i moze da se duri do prekosutra.

Mili 22.06.2022. - 8:10 am

Ima ovde istine,samo ta zena koja se tako ponasa nema ni dana radnog staza sigurno nego ovaj mucenik radi od jutra do sutra da bi omogucio to. Lako joj je tako zakerati i kukati za sopingom i morskim plodovima. A ima zivota i posle mora od 10 dana a to cesto ove instagram mame ne razumeju.

Alexandar 25.06.2022. - 5:16 pm

Druže moj uvek ti preostaje ada ili Bela Stena tu možeš blejiš ceo dan za 10 evrića pusti Grčku nije to za tebe. Ovo ti pričam da nas koji potrošimo par soma ne grize savest

Komentari su zatvoreni.