Podignuta optužnica zbog ubista u Beški. USMRTIO JE KOLIMA, njeno beživotno telo odvezao kući

Od strane Ozon
0 komentar

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, podiglo je optužnicu protiv Zolike Holika (50) iz Beške, zbog krivičnog dela teško ubistvo. On je osumnjičen da je u septembru prošle godine u ranim jutarnjim satima prvo automobilom usmrtio bivšu suprugu Jasminu Holik (47), a zatim njeno beživotno telo odneo u svoju kuću.

Na predlog VJT, Holiku je produžen pritvor, a on će u njemu najverovatnije ostati do početka sudskog procesa.
Zločin koji je potresao rodbinu, prijatelje, komšije, kada se pronela vest da je Zolika usmrtio Jasminu, izazvao je prazninu i bol, kod njenih najmilijih.

Svi oni koji su poznavali ovaj bračni par, kažu da motiv ove tragedije može biti samo ljubomora i posesivnost, jer Zolika nije mogao da se pomiri sa tim, da Jasmina ne želi više da se miri sa njim. Nesrećna žena napustila je Zoliku dve godine pre tragedije koja je zadesila.
Tog jutra kada je Jasmina u uobičajeno vreme krenula na posao, u ulici gde je živela kod majke, u kolima je sačekao Zolika a onda automobilom naleteo na nju, izašao iz vozila, ženu stavio na suvozačevo mesto i odvezao je svojoj kući u Ulicu Branka Radičevića. Tada je pozvao taštu Božicu i rekao joj da je ubio Jasminu, nakon čega je nesrećna žena pozvala policiju, a oni su njeno beživotno telo zatekli u ležećem položaju na bračnom krevetu.
Nekoliko sati posle tragedije, Jasminina majka je rekla, da je njena ćerka godinama trpila maltretiranje od Zolike.

  • Vređao je, proganjao je, pratio. Svašta je moja ćerka trpila, zarad mira u kući i mira u porodicama da se ne bi međusobno svađale. – rekla je tada očajna majka ubijene žene, ne krijući da je Jasmina nekoliko puta davala šansu Zoliki kada bi se pomirili, ali bi on bio opet onaj isti i veoma gadne naravi kada popije.
    Jasmina je na fejsbuku često kačila razne citate, po kojima se najverovatnije poistovećivala sa njima, neki od njih su i; Nikada, ali nikada ne dozvoli da te isti plamen dva puta opeče…Ne kajem se ni zbog čega u životu.Čak i kada je moja prošlost puna bola….

S.Kostić

Možda Vam se svidi i