Podignuta optužnica za teško ubistvo Ljubomira Trnića

Od strane Ozon
0 komentar

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu koja je stigla u Viši sud u Sremskoj Mitrovici, protiv Venesa Lekarevića (38) i Nikoline Katić (26) zbog krivičnog dela teško ubistvo. Prema optužnici njih dvoje su Ljubomira Trnića (43) iz Sremske Mitrovice pretukli do smrti a onda njegovo telo umotali u tepih i stavili u gepek putničkog automobila “golf“, gde je i pronađen u naselju “Kamenjar“.
Trnić koji je bio otac troje maloletne dece, pronađen je dan nakon što je njegov nestanak policiji prijavila supruga Jovana, koja je sve vreme naslućivala da mu se nešto desilo. Šest meseci posle tog zločina Jovana kaže da i dalje ne zna šta je bio razlog da se njenom suprugu oduzme život i deca ostave bez oca.

  • Prema nalazima obdukcije Ljubomir se ugušio od svoje krvi, njemu je lice bilo unakaženo koliko su ga tukli. Kada su ga odveli u stan gde je živela Nikolina, Venes mu je rekao da ima odnos sa njom, a kada je on odbio tada je počeo krvnički da ga udara. Ostale informacije nikakve nemam, a verujte i strah me je da dođem do novih saznanja.- kaže za naš portal Jovana koja je sada sve njihovim ćerkicama jedne od 10 godina druge od 6 i najmlađe od 17 meseci.
  • Srednja devojčica teško podnosi gubitak oca, nju su tek sada stigle te muke, za razliku od najstarije koja se sada malo oporavila. Nadam se da će biti dobro, zbog njih moram da budem jaka.- priča Jovana.
    Ljubomir je tog četvrtka u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dva prijatelja. Kako su rekli svedoci događaja, tada je naišao Venes koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija stišala Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on pristao.
    Šta se dalje tamo dešavalo, to znaju samo oni koji su bili u stanu. Tražeći Ljubomira i raspitivajući se kod osoba koje su ga videle, Trnićevi porodični prijatelji polako su doveli policiju do tela.
    Kada su saznali da je beživotno telo Ljubomira Trnića pronađeno, Venes i Nikolina su bili u bekstvu, a posle tri dana oni su pronađeni i uhapšeni. Njima je Viši sud produžio pritvor u kojem se nalaze nakon hapšenja.

S. K

Možda Vam se svidi i