Podeljena polovina vaučera za odmor, najviše se traže banje

Od strane Ozon
0 komentar

Od početka godine država je podelila 47.297 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji. Na šalterima Pošte širom zemlje svakodnevno se prijavi nekoliko hiljada građana, pa je sve izvesnije da će već do polovine januara biti razdeljeno svih 100.000 „čekova“ u vrednosti od 5.000 dinara. Prošle godine iz budžeta je bio dodatno izdvojen novac za još 50.000 vaučera.

− Tokom prošle godine, posle planiranih 500 miliona dinara za 100.000 vaučera, Ministarstvo je uspelo da obezbedi sredstva u budžetu za još dodatnih 50.000 vaučera, odnosno 250 miliona dodatnih sredstava. I tada je u rekordnom roku od jednog i po dana, podeljeno 20.000 vaučera − rekla je  ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, prenosi Biznis.rs.

Prema njenim rečima, vaučeri su se pokazali kao izuzetno uspešna mera za razvoj domaćeg turizma i promociju novih destinacija u Srbiji. To je i dobra mera za oporavak domaćeg turizma, u uslovima pandemije.

− Prošle godine smo imali puno razumevanje Ministarstva finansija da se omogući dodatno finansiranje iz budžeta u ove svrhe − istakla je Matić i dodala da će se o tome razgovarati i ove godine, uzimajući u obzir ukupno interesovanje građana i koristi za turističku privredu.

U Pošti Srbije kažu da je od prijavljenog broja najviše bilo penzionera, njih 28.594. Zatim slede zaposleni, 12.837 i nezaposleni 4.538. Najviše građana prijavilo se u Kruševcu.

Mesta za koja se najviše traže vaučeri su banje u Srbiji, ali i planine. Vrnjačka Banja, Sokobanja, Prolom i Lukovska prednjače. Tu su Zlatibor, Kopaonik, Divčibare i Tara.

Vaučeri se mogu koristiti za smeštaj, i to u trajanju od najmanje pet noći.

Prijavljivanje je moguće na šalterima svih pošta u Srbiji.

Pored evidentiranja prijava Pošta Srbije obezbeđuje i dostavu vaučera na kućne adrese korisnika u vidu vrednosnih pisama.

O kriterijumima, potrebnoj dokumentaciji i drugim informacijama građani se mogu informisati na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija  www.mtt.gov.rs, na sajtu Pošte Srbije ili pozivanjem Кontakt centra Pošte Srbije 0700 100 300.

Možda Vam se svidi i