Počelo suđenje za ubistvo Ljubomira Trnića. Ništa nije naslućivalo na tragediju

Od strane Ozon
0 komentar

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici počelo je suđenje Venesu Lekareviću (38) iz Sremske Mitrovice, koji je okrivljen

zbog krivičnog dela ubistvo. Prema optužnici VJT u Sremskoj Mitrovici, Lekarević se tereti da je Ljubomira Trnića (43) iz Sremske Mitrovice pretukao do smrti a onda njegovo telo umotao u tepih i stavio u gepek putničkog automobila “golf“, gde je i pronađen u naselju “Kamenjar“.

Na glavnom pretresu, okrivljeni pred sudskim većem nije želeo da iznese odbranu, jer kako je rekao, iz zdravstvenih razloga što se ne oseća dobro, ali je potvrdio da se slaže sa izjavom koju je dao u tužilaštvu. On je tada kazao da su se on i pokojni Trnić za stolom nešto sporečkali, nakon čega je udario pesnicom Ljubomira, te da je on samo pao na pod, ali detalja se ne seća, jer po njegovim rečima, bio je jako pijan.

Na ovom ročištu saslušan je i svedok, koji je tog kobnog dana otišao sa Lekarevićem i Trnićem u stan gde se i desio nemili događaj.

-Mi smo pili zajedno ispred jedne prodavnice, a onda smo nas trojica otišli u stan od Nikolinine majke. Tu smo nastavili da pijemo, smejali se, šalili. Njih dvojica su me ispratili, ništa nije slutilo da će doći do nekog konflikta, da sam video ili predosetio sigurno ih ne bih ostavio.- rekao je tokom svog izlaganja svedok na suđenju.

Isti dan svedočila je i Jovana Trnić supruga ubijenog Ljubomira, koja se nije složila kao i njen advokat Jovan Radanović o kvalifikaciji dela.

-Smatramo da je ovo teško ubistvo a ne ubistvo kako ga je tužilaštvo kvalifikovalo.- istakao je Radanović.

Tog kobnog 26. avgusta 2021. godine, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dva prijatelja. Kako su rekli svedoci događaja, tada je naišao Venes koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija stišala Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on pristao i otišao kod Nikoline majke u stan u naselju Kamenjar, gde je i pronađeno njegovo beživotno telo. Iako je bila osumnjičena i Nikolina Katić (27), da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu a koja je u vanbračnoj vezi sa Lekarevićem, VJT obustavilo je istragu, kako navode, jer nema dovoljno dokaza za optuženje.

OKRIVLJENI BIO U BEKSTVU

Trnić koji je bio otac troje maloletne dece, pronađen je dan nakon što je njegov nestanak policiji prijavila supruga Jovana, koja je sve vreme naslućivala da mu se nešto desilo. Lerkarević je nakon otkrivanja zločina četiri dana bio u bekstvu, a onda ga je policija pronašla u ataru kod Laćarka.

S.Kostić

Možda Vam se svidi i