Počelo suđenje za ubistvo braće dok su bili u potrazi za tartufima

Od strane Ozon
0 komentar

Suđenje za teško ubistvo braće Stanislava (37) i Predraga (43) Jeličića iz Futoga, za koje je okrivljen Dejan Erić iz jarka, počelo je danas pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici.

Braća Jeličić su ubijena iz vatrenog oružja početkom decembra 2020. godine u šumi u blizini sela Jarak kod Sremske Mitrovice, dok su bili u potrazi za tartufima.

Za ovo ubistvo su bili osumnjičeni Dejan i njegov mlađi brat Nebojša (37), koji je posle zločina bio u pritvoru, a protiv koga je postupak obustavljen nakon što je tokom istrage utvrđeno da nema elemenata bude krivično gonjenjen. Delo je u prvi mah okarakterisano kao samoodbrana, međutim, kasnije je prekvalifikovano u teško ubistvo.

Dejan Erić je izneo da nije saglasan sa okolnostima dela za koje ga Tužilaštvo tereti, odnosno, naveo je da je u pitanju ubistvo u samoodbrani. Na pripremnom ročištu, koje je održano u decembru, odbrana okrivljenog je tražila da se on pusti iz pritvora, odnosno da završetak procesa čeka u kućnom prutvoru. Sa ovakvim predlogom odbrane je javni tužilac bio saglasan, međutim, sudija Miodrag Rosić ga je odbio.

Ovakva odluka tužioca je, međutim, izazvala bes kod porodice i prijatelja ubijene braće, koji su se danas okupili ispred suda u Sremskoj Mitrovici.

  • Mi smo se okupili ovde zbog pretpostavke da sud i njihov advokat idu na to da se brane sa slobode. Nema logike da čovek koji je optužen za dva ubistva može da se brani sa slobode, mislim da to u našem Zakonu ne postoji. Drugo, provlači se kroz štampu da je to bilo neko ubistvo u borbi, tu nema logike, došli su sa sekirama i alatom da vade tartufe dok su optuženi došli sa pištoljima u šumu, kako to može biti samoodbrana, nisi ti došao sa pištoljem da kopaš tartufe. Ovo nije divlji zapad, ne znam ko daje informacije medijima ali nemaju tačne informacije, nemamo ni mi, to najbolje zna čovek koji je to uradio. Niko ne ide u šumu da kopa tartufe pištoljem. Mi smo došli iz Novog Sada.“ – kaže brat nastradalog Predraga

Možda Vam se svidi i