Plivanje za Časni krst. Još danas prijava!

Od strane Ozon
0 komentar

Svebor družina „Sveti Dimitrije“ i Srpska pravoslavna Crkvena opština sremsko-mitrovačka pri hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana, uz blagoslov Njagovog preosveštenstva Vladike Eparhije sremske Gospodina Vasilija, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Sremske Mitrovice i ove godine organizuje na religiozno-narodni način proslavu Bogojavljenja, jednog od najstarijeg i najvećeg hrišćanskog praznika.

U Hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana – Male crkve, biće održana Sveta Liturgija u 9,00 časova, zatim oko 11,00 časova u Hrama osveštenje vode, a ispred hrama prigodni program i nakon toga blagosiljanje plivača koji će kroz špalir školske dece u svečano obučenim stiharima, predstavnika vojske, policije i okupljenog naroda, sa litijama sići do reke i oko 12 časova zaplivati do Кrsta.

​Po završetku plivanja biće proglašen pobednik u plivanju za Časni Кrst i biće  dodeljena priznanja, kao i svim ostalim učesnicima-plivačima i dobrotvorima.

​Prijavljivanje za viteško plivanje za Кrst časni obavljaće se u prostorijama – kancelariji Male crkve svakim danom od 8 – 12 i od 17 do 18 časova, a najkasnije do ponedeljka 17. januara 2022. godine. Nakon toga neće biti više moguće prijavljivati se ni mogućnosti učestvovanja u plivanju, osim za učesnike iz inostranstva ili drugih gradova.

Možda Vam se svidi i