Pijanistkinja Nada Kolundžija u Galeriji Sremske Mitrovice 2. decembra

Od strane Ozon
0 komentar

U okviru koncertne turneje, pijanistkinja Nada Kolundžija će u Sremskoj Mitrovici održati koncert, pod nazivom „Lujeve uspomena ruža”. Uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart”, koncert će biti održan 02.12.2022. godine u 19 sati, u Galeriji „Lazar Vozarević”.

Ovim programom savremene muzike Nada Kolundžija želi da podseti na nedavno preminulog holandskog kompozitora Luja Andrisena, čiji je stvaralački doprinos na muzičkom polju ogroman. Program je osmišljen tako da se njegove kompozicije smenjuju sa komadima još tri velika muzička stvaraoca, a to su Mauricio Kagel (Argentina), Gevin Brajers (Velika Britanija) i David Lang (SAD). Nit koja objedinjuje program je veza sa tradicijom. Ona se može naslutiti već i po nazivima kompozicija ― valcer, tokata, etida, pesma. Kompozicionim postupcima, kontekstom i koncepcijom dela, kompozitori se poigravaju sa slušaocu bliskim elementima tradicionalnog jezika i njegovim
očekivanjima. Kroz ovu prizmu, koja prelama staro i novo, dobija se osećaj bliskosti i
sigurnosti.

Nada Kolundžija je rođena u Beogradu, gde je magistrirala na Muzičkoj akademiji, u
klasi profesora Dušana Trbojevića.Usavršavala se na Muzičkoj akademiji „Franc List” u Budimpešti, u klasi čuvenog pijaniste i profesora Zoltana Kočiša.
Pasionirana je promoterka savremene muzike. Svoj repertoar stalno proširuje novim
kompozicijama inostranih i domaćih savremenih autora. Ostvarila je izuzetno veliki
broj koncerata u zemlji i inostranstvu.Gostovala je na brojnim festivalima i dobitnica je internacionalnih nagrada i priznanja.

Možda Vam se svidi i