Participativno budžetiranje: Odlučeno – Uređenje javnih česmi

Od strane Ozon
0 komentar

Građani Sremske Mitrovice imali su priliku od 14. septembra do 23. septembra, da se izjasne koji je to projekat koji žele da bude uvršten u gradski budžet i realizovan naredne godine. Većinom glasova doneta je odluka da će to biti projekat koji obuhvata uređenje javnih česmi.

Rezultati galasanja predstavljeni su na konferenciji za medije održanoj danas u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici.

Glasanje je organizovano u okviru projekta „Participativno budžetiranje“ koji se u Sremskoj Mitrovici sprovodi osam godina za redom.

“Komisija za participativno budžetiranje koju imenuje i obrazuje GU za finansije i lokalni ekonomski razvoj sabrala je glasove online ankete i glasanja putem glasačkih listića u uslužnom centru. Ove godine najviše glasova u okviru participativnog budžetiranja dobio je projekat pod rednim brojem jedan, uredjenje javnih česmi, sa ukupno 1434 glasa od 3186, to je 45% od ukupnog broja glasova. Mnogo više ljudi se zainteresovalo i priključilo u odnosu na prethodne godine.

Samardžić se zahvalio građanima na ovogodišnje učešće u glasanju.

“Ovo je predlog jedne seoske Mesne zajednicr ali će svakako stručna lica GU i JKP “Vodovod” mapirati teren, pregledati sve česme u gradu i selima, uraditi procenu cene tih radova i u zavisnosti od te procene projektovati sredstva u budžetu, predlogu budžeta za 2023 godinu. Svi ostali predlozi projekata koji su bili kvalitetni, koje su građani predložili, nastojaćemo da nadjemo rešenje i za njih i da budu realizovani da li sledeće ili narednih godina”.

Samardžić je dodao da se radi plan kapitalnih investicija, koji će ove godine biti prvi put izradjen i biće sastavni deo za 2023. godinu. “ Tu će biti preko 10 kapitalnih projekata koji će se investirati i realizovati sledeće godine kao i 15 kapitalnih projekata koji podrazumevaju višegodišnje finaliziranje i realizaciju, odnosno od 2023 i 2025 godine. Sledeća godina je godina gradnje korisnih stvari za naš grad i gradjane.”

Možda Vam se svidi i