Otvoren „Sirmium Music Fest“

Od strane Ozon
0 komentar

Koncertom otvaranja započeto je jedno od najvećih muzičkih takmičenja u Sremskoj Mitrovici.

U do poslednjeg mesta ispunjenoj svečanoj sali galerije „Lazar Vozarević“ sinoć je i zvanično otvoreno VI Internacionalno takmičenje „Sirmium music fest“, internacionalni festivala pijanizma. Festival je organizovalo Udruženje „Gradus ad Parnassum“  u saradnji sa Muzičkom školom ”Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Festival se održava u Sremskoj Mitrovici na dve lokacije – Muzej Srema i Galerija „Lazar Vozarević“. Okuplja učenike osnovnih i srednjih muzičkih škola, studente muzičkih akademija kao i slobodne umetnike iz Italije, Nemačke, Amerike. Takmičenje će trajati tri dana.

Otvaranju festivala prisustvovali su direktori sremskomitrovačkih ustanova kulture i mnogobrojni gosti koji su imali jedinstvenu priliku da slušaju čuvenog pijanistu Gustava Zaka iz Argentine koji je svirao na otvaranju.

Najbolji u svakoj discipliniće biti nagrađeni novčanim nagradom i titulom GRAND PRIX, a takođe imaće koncerte u Nemačkoj (Lajpcig), Hrvatskoj, Srbiji (Novi Sad, Beograd).
Biće dodeljene i druge nagrade koji su postale već tradicionalne: Nagrada A.Skrjabin, S. Rahmanjinov, B.Bartok i nagrada IN MEMORIAL Ljubiše Jovanovića za najboljeg klarinetistu.

Tokom prethodnih godina ovu manifestaciju su prošli muzičari iz Argentine, Letonije, Rusije, Rumunije, Nemačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Koreji i Bugarske.

NAJAVE -UČESNICI

Možda Vam se svidi i