Oštetili preduzeće za 66 miliona. Jedan od njih u bekstvu

Od strane Ozon
0 komentar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je uhapšen V.V. (46) i podneta krivična prijava protiv muškarca (38) koji je u bekstvu zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili preduzeće iz Stare Pazove za 66.323.330 dinara.

Osumnjičeni V.V. se tereti da je, kao odgovorno lice u jednoj firmi iz Stare Pazove, od 2017. do 2021. godine, u dogovoru sa odgovornim licem te firme, isporučivao velike količine naftnih derivata i goriva jednoj firmi iz Ugrinovaca, iako je znao da ta firma zbog finansijskih poteškoća nije u mogućnosti da tu robu isplati.

U saopštenju se navodi da je V.V. je zaposlenima u svojoj firmi naložio da ugrinovačku firmu ne stavljaju u izveštaje kao dužnike, iako je ta firma bila najveći dužnik zbog neplaćenog goriva.

Osumnjičenom V.V. je određena mera zadržavanja do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu biti priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, dok je protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, odgovornog lica ugrinovačke firme, podneta krivična prijava u redovnom postupku

Možda Vam se svidi i