Održani “Dani polja kukuruza” u Grgujevcima

Od strane Ozon
0 komentar

U prisustvu poljoprivrednika, savetodavaca Poljoprivredno stručne i savetodavne službe Sremska Mitrovica, održana je tradicionalna poljoprivredna manifestacija „Dani polja kukuruza“.

U selu Grgurevci, organizovana je manifestacija „Dani polja kukuruza“. Prisustvovalo je oko 40 poljoprivrednika, koji su imali priliku da vide različite hibride i kako se koji pokazao na parceli. Ova godina je bila veoma teška i sušna, ali prinos je, kako je navedeno na menifestaciji, zadovoljavajući. „Danima polja“ su prisustvovali poljoprivrednici iz okoline.

Promena klime svaku godinu u ratarstvu čini specifičnom, pa je redovna komunikacija sa stručnjacima neophodna. Tradicionalna manifestacija okupila je ratare, koji ovakva druženja retko propuštaju. Seju, prihranjuju i štite zasade u nadi da će prinosi biti dobri, a zarada zadovoljavajuća. Svi se slažu da je ova godina bila veoma teška i sušna i da ih žetva kukuruza očekuje brže nego što su planirali. Berba kukuruza krenuće ranije, već za nekoliko dana.

Organizator manifestacije je poljoprivredna kompanija „Lidea“.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 064 659 57 66

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Možda Vam se svidi i