NSZ: Besplatne onlajn obuke za traženje i pokretanje posla

Od strane Ozon
0 komentar

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović potpisao je sa predstavnicima Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) primopredaju digitalne platforme za besplatne onlajn obuke „Aktivno traženje posla“ i „Put do uspešnog preduzetnika“.

Obe obuke, koje sprovodi NSZ, a čija realizacija je omogućena uz podršku globalnog programa nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ koji u Srbiji sprovodi GIZ, svi zainteresovani mogu da pohađaju preko platforme za učenje na daljinu.

Obuka za aktivno traženje posla namenjena je nezaposlenim licima koja žele da ovladaju tehnikama traženja posla i pripreme se za tržište rada i razgovor sa poslodavcem, dok je obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ namenjena nezaposlenima koji žele da pokrenu sopstveni posao, navodi se u saopštenju.

Obukama u onlajn formatu obuhvaćene su sve programske celine standardnih obuka za nezaposlene koje se redovno organizuju u filijalama NSZ, ali i niz novih tema kao što su: uloga društvenih mreža u traženju posla, digitalni marketing ili animacije sa primerima ponašanja na razgovoru sa poslodavcem, piše „Biznis“.

Nove onlajn obuke NSZ zasnovane su na interaktivnim audiovizuelnim sadržajima i omogućavaju praćenje lekcija tempom primerenim svakom pojedincu, po želji i više puta. Posebnu novinu predstavljaju onlajn verzije ovih obuka na romskom jeziku, namenjene nezaposlenim licima romske nacionalnosti.

Кorišćenje platforme je veoma jednostavno, a nezaposlena lica obuku mogu pohađati preko bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja bilo kakvog dodatnog softvera. Za sve dodatne informacije u vezi sa pohađanjem navedenih onlajn obuka, nezaposleni sugrađani mogu da se obrate svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ.

Možda Vam se svidi i