NOVINARSKA NAGRADA „VLADIMIR VLADA ĆOSIĆ“. Dodeljene nagrade za najbolje reportaže

Od strane Ozon
0 komentar

Redakcija M novine ove godine je prvi put dodelila nagradu „Vladimir Vlada Ćosić“ za novinarsku reportažu u pisanim medijima. Konkurs je bio otvoren do 31. avgusta. Žiri u sastavu Dragorad Dragičević, Žarko Rakić, Dejana Ivanović, Dragana Pejović i Čedo Keco doneli su odluku o nagradama, a na svečanosti koja je upriličena u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, dodelila ih je Svetlana Ćosić, predsednica Odbora za dodelu nagrada.

Prva nagrada je pripala Muharemu Bazdulju, za reportažu „Nalivpero kojim je ukinut Varšavski pakt: Spratovi mađarske istorije na peštanskom Muzejskom trgu “ koja je objavljena na portalu „Oko“ Radio – televizije Srbije 22. aprila 2022. godine.

Druga nagrada je otišla u ruke Vladimira Lojanice, za reportažu „Zvonar dobroselačke crkve sanja da povede kolo“ koja je objavljena u dnevnom listu „Blic“ 13. februara 2022. godine.

Dodeljene su i dve treće nagrade ovoga puta, i to Tanji Loš, za reportažu „Slatka lubenica je kao miraždžika“ koja je objavljena na portalu Večernjih novosti 2. avgusta 2022. godine i Zoranu Šaponjiću, za reportažu „Pismo sa Golije, ili, kako će dobrota i dobri ljudi spasiti svet“ koja je objavljena u dnevnom listu „Kurir“ 29. maja 2022. godine.

Pohvaljeni su Minja Šuković – za reportažu „Spretni prsti keranjem zaustavljaju vrijeme“ koja je objavljena u Nezavisnim novinama 23. oktobra 2021. godine i Dragana Dimić – za reportažu „Selo Modrin popularnost steklo kroz Miću Gujara“ koja je objavljena na portalu BN Televizije 20. avgusta 2022. godine.

Izvor/Foto M novine

Možda Vam se svidi i