Novim putem koji spaja Crnu Goru sa Srbijom od danas brže do mora. Do 21. jula besplatno

Od strane Ozon
0 komentar

Deonica od Kolašina do Podgorice (41 kilometar auto-puta), zvanično je otvarana na Pelevom Briju deonica autoputa Smok.
Ukupna dužina prioritetne deonice je 41,5 kilometara, sa 20 mostova na magistralnoj trasi, dva nadvožnjaka, osam podvožnjaka, 7,2 kilometra betonskih zidova, 16 dvocevnih tunela. Pritiskom na dugme, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Dritan Abazović, ministar za kapitalne investicije Ervin Ibrahimović i otpravnik poslova kineske ambasade Hua Jafang zajednički su otvorili autoput.

Projekat izgradnje auto-puta Beograd – Bar jedan je od najvećih i najkompleksnijih infrastrukturnih projekata u kojima naša zemlja učestvuje, a nakon završetka svih deonica kroz Srbiju, do granice sa Crnom Gorom stizaće se za 2 sata i 45 minuta. Dužina puta od Beograda do Crne Gore je 270 kilometara. Takođe, od crnogorske granice do mora stizaće se u roku od 3 sata (u zavisnosti gde letujete na crnogorskom primorju).

Deonica Smokovac-Mataševo dugačka je 41 kilometar, i osim toga što će olakšati putovanje i omogućiti brži dolazak do mora, učiniće ga i mnogo bezbednijim jer ova deonica zamenjuje „najcrnju“ saobraćajnu tačku u ovoj državi – kanjon Morače.

Prvih sedam dana vožnje biće besplatno, a prema poslednjim informacijama, korišćenje prvog autoputa u Crnoj Gori trebalo bi da košta tri ili 3,5 evra. Maksimalna brzina na auto-putu je 100 km na čas. Nakon prelaska naplatne rampe, čekaju vas 3 trake, potrebno je izabrati odgovarajuću od tri, koliko ih je na raspolaganju.

Možda Vam se svidi i