NOVI DOKAZI DOPUNILI OPTUŽNICU koja je podignuta zbog krivičnog dela teško ubistvo

Od strane Ozon
0 komentar

Dopunjena optužnica protiv Venesa Lekarevića (38) iz Sremske Mitrovice, koja je podignuta zbog krivičnog dela teško ubistvo, stigla je u Viši sud gde je na proveri, rečeno je iz ovog suda. Lekarević je okrivljen da je Ljubomira Trnića (43) iz Sremske Mitrovice pretukao do smrti a onda njegovo telo umotao u tepih i stavio u gepek putničkog automobila “golf“, gde je i pronađeno u naselju “Kamenjar“.
Trnić, otac troje maloletne dece, pronađen je dan nakon što je njegov nestanak policiji prijavila supruga Jovana, koja je sve vreme naslućivala da mu se nešto desilo. Godinu dana posle tog zločina Jovana kaže da i dalje ne zna šta je bio razlog da se njenom suprugu oduzme život a deca ostave bez oca.

Prema nalazima obdukcije Ljubomir se ugušio od svoje krvi, njemu je lice bilo unakaženo od batina. Šta se desilo u tom stanu, to znaju samo oni koji su bili tamo.-
govori Jovana kojoj su sada jedina briga ćerkice, jedna od 11,5 godina, druga od sedam i najmlađa od dve godine.
Iako je u ovom zločinu bila osumnjičena i Nikolina Katić (26), da je izvršila krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu a koja se tokom istrage izjasnila da je u vanbračnoj vezi sa Lekarevićem, VJT obustavilo je istragu, kako navode, jer nema dovoljno dokaza za optuženje.

“Smatram da u dovoljnoj meri nije rasvetljen slučaj ubistva mog supruga i da je tužilaštvo prerano donelo zaključak da Nikolina nije učestvovala u zadavanju udaraca koji su doveli do smrtnog ishoda. Ja ću to na sudu pokušati da dokažem, jer mi je jedina mogućnost tu preostala”, kaže Jovana.
Tog kobnog 26. avgusta prošle godine, Ljubomir je u poslepodnevnim satima pio ispred jedne prodavnice sa još dva prijatelja. Kako su rekli svedoci događaja, tada je naišao Venes koji se zakačio sa jednim od njegovih drugara, a Ljubomir ih je smirivao da ne dođe do tuče. Kada se situacija smirila Venes je pozvao Ljubomira na još jedno piće, što je on pristao i otišao kod Nikoline u stan. Tražeći Ljubomira i raspitivajući se kod osoba koje su ga videle, Trnićevi porodični prijatelji polako su doveli policiju do tela.
Odmah nakon otkrivanja zločina, policija je krenula u potragu za Lekarevićem, koji je uhapšen posle četiri dana u ataru kod Laćarka.

S. Kostić

Možda Vam se svidi i