Novembarski dani: Svečana akademija u hotelu „Srem“

Od strane Ozon
0 komentar

OZON Media | Sremska Mitrovica Vesti

Sremska Mitrovica – Nizom različitih aktivnosti juče je obeležen Dan Grada Sremske Mitrovice i svečano proslavljena gradska slava Mitrovdan.

U Sabornom hramu Svetog velikomučenika Dimitrija prvo je održana sveta liturgija, a zatim je isečen slavski kolač, a svečana sednica Skupštine grada održana je u gradskoj kući.

Svečana akademija koje je upriličena povodom Dana grada okupila je predstavnike inistitucija, goste iz drugih gradova i sa Kosova, prijatelje grada Sremska Mitrovica.

Svečana akademija je održana u sali hotela „Srem“ tokom koje je prikazana Sremska Mitrovica kroz istoriju i razvijanje grada u poslednjih deset godina. Usledio je i kulturno umetnički program u kome je učestvovao KUD „Branko Radičević“, hor „Serbika“, tamburaški ansambl i umetnici koji su prikazali Sremsku Mitrovicu.

Tokom Svečane akademije o Sremskoj Mitrovici su govorili gradonačelnica Svetlana Milovanović, predsednik Skupštine Vladimir Pavlović, ali i mladi lekar Marko Kosanović koji je dobio zaposlenje kao u okviru projekta „Najboljih 100“.

 Činjenice pokazuju da smo ponovo centar privrede u koji dolaze velike kompanije ali se razvija i mali biznis, sa novim radnim mestima. Uspevamo u tome zato što smo grad kontinutieta, gde se na prvo mesto stavlja potreba grada i gde svako ostavlja dobru osnovu za sobom, s tim u vezi pozdravila bih svoje prethodnike. Želimo da budemo moderan grad, udoban za život ali da istovremeno sačuvamo tradiciju i dušu. Otvorićemo još jednu industrijsku zonu i još dva auto-puta će preći preko naše teritorije, radićemo i dalje i na infrasturkturi, rekla je gradonačelnica Sremske Mitrovice.

Predsednik mitrovačke Skupštine Vladimir Pavlović, između ostalog je naglasio da danas u našem gradu nezaposlenost na istorijskom minimumu od 3,5% prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje. Danas u Sremskoj Mitrovici ima posla za svakog ko hoće da radi.

Možda Vam se svidi i