Nova sezona “3×3 basket” počela prvim turnirom u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Nacionalni sportski savez 3×3 basket i Košarkaški savez Srbije ove subote, 30. aprila, započeli su novu sezonu, kao i prošle godine, prvim turnirom A kategorije u Sremskoj Mitrovici.

Sezona se završava 17. septembra velikim finalnim turnirom Roda 3×3 prvenstva Srbije na Trgu Republike u Beogradu.

I ove sezone, publika će imati priliku da gleda najjače svetske ekipe i najbolje rangirane igrače na FIBA 3×3 rang listi, a Košarkaški savez Srbije će organizovati i turnir nacionalnih timova u kategoriji seniori i seniorke, koji će biti 10. i 11. juna na Kalemegdanu.

Otvaranje sezone počelo je u Sremskoj Mitrovici, po tradiciji, na Trgu Ćire Milekića i odakle je live prenos emitovan na YouTube kanal KSS-a. Novina od ove sezone je live prenos na RTS Planeta kanalu koja je u celosti prenosila dešavanja i iz Mitrovice.

Kompletan raspored ovogodišnjeg 3×3 prvenstva Srbije možete da vidite OVDE.

Generalni sekretar Sportskog saveza Grada, Crnić Nemanja rekao je da je ovo prvi ovogodišnji turnir ali i najveći na Trgu ove godine.

“Ekipe su fantastične, basketaši su najbolji u Srbiji, 70% ekipa su ujednačene, prisutno je nekolicina igrača koji su najbolji na svetu, ovo je deseta godina organizacije turnira.” rekao je Crnić.

Možda Vam se svidi i