Nastavnica u Vrčinu pretila učenicima batinama

Od strane Ozon
1 komentar

Ministarstvo prosvete saopštilo je pokrenut postupak protiv nastavnice OŠ „Sveti Sava“ u Vrčinu koja je pretila učenicima batinama.

Kako je saopštilo ministarstvo, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak kako nastavnica preti učenicima, u školi je održan sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje.

Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo, škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak Tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao treći nivo nasilja“, ističe Ministarstvo.

Direktor škole je, kako navode, pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa radnog mesta do okončanja postupka. „Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veća. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole“, zaključuje se u odgovoru Ministarstva. Kako prenose mediji, nastavnica je deci zapretila batinama koje će dobiti od osobe koju ona bude platila da to za nju uradi. 

Izvor: Tanjug

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Vuk 08.12.2022. - 8:52 pm

Tako treba. A djaci koji vam se kolju, dave i ubijaju medjusobno vam ne smetaju. To je sasvim u redu. Znate prioritete.

Komentari su zatvoreni.