Nastavak radova na izgradnji kanalizacione mreže u Laćarku u ovoj godini

Od strane Ozon
0 komentar

Kanalizaciona mreža predstavlja jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata za meštane Laćarka.

Projekat izgradnje kanalizacione mreže u Laćarku započet je pre 10 godina, radovi su realizovani u skladu sa novčanim sredstvima i do sada je kanalizacija izgrađena u naselju Bela ruža, delu Laćarka od Sremske Mitrovice zaključno sa Karađorđevom ulicom, prvom delu Sremske i Niske ulice, kao i u Savskoj i Radničkoj ulici.

Do 2015. godine sredstvima Grada Sremske Mitrovice i Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodina izgrađen je primarni kolektor uz saobraćajnicu P-103 i jedan deo sekundarne mreže ukupne dužine 15,5 kilometara u 13 ulica 1. Novembra, Trive Vitasovića, Đure Đakovića, Slobodana Penezića, Pinkijeva, Mitrovačka, Vojvođanska, Zmajeva, Branka Radičevića, Gaje Šuljmanca, Planinska, deo Sremske i deo Karađorđeve.

Ministar poljoprivrede, tokom konferencije za novinare koja je održana 11. Januara u Sremskoj Mitrovici, najavio je nastavak radova na proširenju kanalizacione mreže u Laćarku.

  • Projekat kanalizacije Laćarka je potpuno pripremljen, građevinsku dozvolu ima grad Sremska Mitrovica, sada kreće da se razvija čitava priča oko kredita između države i narodne Republike Kine, u okviru tog projekta gradiće se prečistač, konektor između postojećih kanalizacija i svaka kanalizacija na prostoru Laćarka. Radiće se u 2022. godini, da li u junu ili septembru. Odnosi se prvo na južnu stranu, kao i na drugu naravno. Za levu stranu naselja dozvola je već rešena a za desnu ćemo imati u narednih mesec ili dva dana, rekao je Nedimović.

Izgradnja kanalizacije u Laćarku 2019. godine izglasana je kroz projekat participativnog budžetiranja, kako bi se projekat realizovao potrebno je prikupiti sredstva za ovaj veliki projekat, pa se trenutno vode dogovori oko kredita sa narodnom Republikom Kinom, realizacija se očekuje ove godine, a nakon toga se  kreće sa radovima. Početak radova se očekuje tokom leta 2022. godine.

Možda Vam se svidi i