NAJVIŠE ODLIČJE SPC Orden Svetog Save, Orden Svetog Arsenija Sremca i Orden Svetog Arsenija dodeljena danas u Velikim Radincima

Od strane Ozon
1 komentar

Svetim liturgijom danas je svečano osvećena crkva Svetog Arhangela Gavrila u Velikim Radincima.

Pred više stotina vernika i gostiju održana je sveta arhijerejska liturgija u porti Crkve, od strane Vladike Sremskog Vasilija uz sasluženje sveštenstva. Posle arhijerejske liturgije uručeno je svetosavsko odlikovanje, kao i lente i diplome zaslužnim ktitorima i umetnicima koji su doprineli restauraciji crkve Arhanđela Gavrila u Velikim Radincima.

Branislav Nedimović dobio orden Svetog Save najviše odlikovanje SPC. Miroslav Jokić orden Svetog Arsenija Sremca. Protojerej stavrofor Duško Marjanović orden Svetog Arsenija.
Ordenje je uručio Njegovo Preosveštenstvo Episkop Sremski Gospodin Vasilije.

Ministar poljoprivrede u Branislav Nedimović danas je odlikovan ordenom Svetog Save od strane Srpske pravoslavne crkve.

Episkop Sremski Vasilije, Srpske pravoslavne crkve (SPC) uručio je danas, odlukom Sinoda SPC, Orden Svetog Save Branislavu Nedimoviću. Reč je o najvišem odlikovanju SPC, a dodeljeno je na osvećenju rekonstruisane crkve Svetog Arhangela Gavrila u Velikim Radincima.

Orden je dodeljen Nedimoviću na predlog Episkopa sremskog Vasilija, ukaz je potpisao Patrijarh Srpski Porfirije. Orden je znak zahvalnosti za nesebičnu podršku Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

Za pomoć u obnovi Crkve, najveće priznanje Sremske eparhije, Orden Svetog Arsenija Sremca dobio je Jokić Miroslav.

Jokić je ovo odlikovanje dobio za  podršku Srpskoj pravoslavnoj  crkvi  u obnovi hramova na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, prevashodno u Velikim Radincima.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

SPC odlikovala ministra poljoprivrede ordenom Svetog Save - IN Medija 27.09.2022. - 10:51 am

[…] Naslovna fotografija: ozon.rs […]

Komentari su zatvoreni.