Najbolji Mitrovački delioc pravde – Ranisavić Saša

Od strane Ozon
0 komentar

Osoba o kojoj danas pišemo nije profesionalni sportista, ali trenira kao da jeste. Nalazi se na fudbalskom terenu ali nije tu da postigne gol, tu je da deli pravdu na najbolji način, reč je o Ranisavić Saši, fudbalskom sudiji iz Sremske Mitrovice koji sa preko deset godina iskustva sudi u drugoj po jačini ligi u Srbiji.

Saša ima 28. godina a suđenjem je počeo da se bavi u svojoj 18. godini, ne iz hobija, ne zbog novca nego isključivo iz ljubavi.

Saša je prvenstveno igrao fudbal, zatim dolazi u period života kada upisuje fakultet, susreće se sa raznim obavezama, a grana koja je najviše trpela jeste bio fudbal. Saša tada odlučuje da uzme pištaljku, kartone i da na teren uđe kao delioc pravde.

Saša je prošao školu suđenja, ona je univerzalna u svakom gradu, postoje predavanja i učenja koja vas pripremaju za situaciju na terenu.

“Uvek se kreće kao pomoćni sudija, kreće se od zastavice jer je lakše, postoji manje pritiska ali ja ne želim da kažem da je lako biti pomoćni sudija, to je izuzetno odgovoran posao. Ja kada sam prvi put uzeo zastavicu, imao sam dosta veliku tenziju, uzbuđenje, tremu. Utakmica je bila prijateljska ali opet, pritisak je ogroman. Ovo je emocija, ljudi kada igraju na ulici, promene se, a ne na utakmicama.” rekao je Ranisavić.

Sudijski karakter treba da bude čvrst, samouveren, sa veoma dobrom komunikacijom. Sudija mora biti kao dramski umetnik, mora biti skladan.

Ranisavić kaže da u suđenju straha nema, samo nesigurnosti koja se vremenom prevaziđe, a to dolazi sa brojem utakmica.

Ponavljanje je majka znanja.

“Suđenje mi je pomoglo u svim aspektima života, kako se raspolaže vremenom, kako se pristupa obavezama, nijedan sudija se ne bavi samo suđenjem.Kada odeš na posao ili fakultet, lakše probijaš tenziju koja postoji, tome te uči suđenje.” dodao je Ranisavić.

Kompletnu priču rasta i razvoja jednog od najboljih Mitrovačkih sudija možete pogledati u videu ispod.

Bodirogić Rajko

Možda Vam se svidi i