Na snazi žuti meteo alarm. Najtoplije u Beogradu i Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Za danas su u Srbiji najavljene temperature i do 33 stepena a u 7 sati u mnogim gradovima temperatura je, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) dostigla 20.podeok. 

Najtopliji je bio Beograd u kojem je u hladu izmereno 22 stepena, a zatim Sremska Mitrovica u kojoj je bilo 20 stepeni u hladu.

Bez obzira na visoke temperature danas je snazi žuti meteoalarm u celoj zemlji. To znači da vreme može potencijalno opasno.

Meteorolog Marko Čubrilo kaže da nas narednih dana očekuje toplo vreme ali uz povremene nestabilnosti, posebno oko 22. juna i 24. juna.

Mogući su vrlo visoki maksimumi, dok bi posle tog datuma moglo uslediti blaže osveženje – kaže Čubrilo na Fejsbuku.

On navodi da polako  ali sigurno ulazimo i pravi letnji režim vremena, posebno kad su temperature vazduha u pitanju.

– Osvežanja koja će do kraja meseca dolaziti sa Atlantika će biti vrlo blaga i verovatno neće uspeti da spuste temperaturu ni do granica proseka, tako da bi se ona uglavnom kretala malo ili znatno iznad proseka. U ponedeljak pretežno sunčano i vrlo toplo. Kasno posle podne na severozapaadu Hrvatske destabilizacija atmosfere uz lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova.

Te nestabilnosti bi se zatim preko ostalog dela Hravtske, severne i ređe središnje BiH, zapadne Srbije i Vojvodine polako premeštale dalje na istok tako da bi ti delovi regiona do utorka ujutro lokalno mogli imati grmljavisnke pljuskove, a nije isključena ni pojava lokalne vremenske neogode. Nad ostalim delom regiona uglavnom suvo.U ponedeljak maksimum i do 33 stepen Celzijusa, lokalno, dok će u utorak biti malo svežije uz maksimume od 24 do 29 stepeni Celzijusa, što je i dalje malo iznad proseka – navodi Čubrilo.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik