Na Međunarodnom sajmu hortikulture izlagači i KPZ Sremska Mitrovica

Od strane Ozon
0 komentar

Na Beogradskom sajmu počeo je 9. aprila Međunarodni sajam hortikulture, a koji traje do 13. aprila, svoje proizvode predstavlja i kazneno-popravna ustanova iz Sremske Mitrovice.

Između ostalih izlagača, na Sajmu se našla i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija koja se predstavila proizvodnim programom kazneno-popravnih ustanova u Srbiji. Svoje proizvode šesti put izlažu ustanove u Sremskoj Mitrovici, Nišu, muški i ženski KPZ u Požarevcu, kao i Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Sajam hortikulture sa pratećim izložbama okuplja izlagače – pojedince, udruženja, zemljoradničke zadruge, privredne organizacije, iz raznih oblasti hortikulture: voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, organskog bilja, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, pčelarstva, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture, nove opreme i mehanizacije koja se koristi u cvećarstvu, ukrasnom parkovskom i baštenskom bilju, i dr.

Na jednom mestu okupili su se izlagači iz zemlje i inostranstva, koji predstavljaju aktuelnosti i dostignuća u gotovo svim robnim grupama iz oblasti hortikulture: sadnom materijalu, semenskoj robi, dekorativnim biljkama, proizvodnji i preradi voća i povrća, organskom bilju, dizajniranju enterijera, zalivnim sistemima, opremi za navodnjavanje i priboru za zalivanje, plastenicima, stručnoj literaturi.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Možda Vam se svidi i