MUP saopštio: Merimo, biće i neobeleženih vozila

Od strane Ozon
0 komentar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od danas počinju da sprovode akciju pojačane kontrole saobraćaja.

Kontrola će biti usmerena na brzine kretanja vozila.

U okviru akcije će u četvrtak, 24. marta, biti realizovan takozvani „Speed Marathon“, tokom kojeg će na svim najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 časa.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza.

Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, dok će saobraćajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja izvršiti kontrolu da li se od strane vozača i svih putnika u vozilu pojasevi koriste na način koji je predvideo proizvodjač vozila.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobraćajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilagodjena brzina uslovima saobraćaja i stanju puta.

Tokom navedenog perioda, saobraćajna policija sankcionisala je oko 65.000 vozača zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju.

Pratite nas na našoj FacebookInstagram stranici i Twitter nalogu.

Možda Vam se svidi i