MUP apelovao nakon nekoliko teških udesa: Slede pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju

Od strane Ozon
0 komentar

Policija je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezniji i da poštuju saobraćajne propise jer se samo prethodnog dana u Srbiji dogodilo nekoliko teških saobraćajnih nezgoda.

Juče su u saobraćaju poginule četiri osobe, među kojima je i trogodišnje dete, a više osoba zadobilo je teške telesne povrede, navedeno je u saopštenju uz poruku da su u najvećem broju nezgoda učestvovali motociklisti, a uzrok nesreće uvek je bila prebrza vožnja.

MUP je podsetio da je u saobraćajnoj nesreći u selu Cerovac kod Šapca, motocikl velikom brzinom udario u putničko vozilo, pri čemu su smrtno stradali vozač motocikla i putnici na zadnjem sedištu automobila, među kojima je i dete.

U nesreći koja se juče dogodila na obilaznici oko Požarevca, prilikom preticanja došlo je do direktnog sudara putničkog i teretnog vozila, pri čemu je smrtno stradao dvadesetčetvorogodišnji vozač. Iako se „povećao broj otkrivenih saobraćajnih prekršaja“, stanje bezbednosti u saobraćaju nije na zadovoljavajućem nivou, navelo je ministarstvo i najavilo pojačanu kontrolu brzine, vožnje u alkoholisanom stanju, korišćenja sigurnosnog pojasa i prevoženja dece na propisan način, kao i kontrolu vozača motocikala.

Možda Vam se svidi i