MLADI MUZIČKI GENIJE: Ohmut Ivana ima dve ljubavi – klavir i rad sa decom

Od strane Ozon
0 komentar

Razgovaramo o detinjstvu, školskim danima, o odluci da „to“ bude klavir, životu, takmičenjima, ali i o posvećenosti i radu koji su potrebni da bi se postalo ono šta želiš… i vrati kući.

Naša Mitrovčanka Ohmut Ivana sa sedam godina upisala je osnovnu muzičku školu “Petar Krančević” u Sremskoj Mitrovici. Ivana sada ima 19. godina i student je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu a u muziku se upustila sasvim slučajno.

Klavir je izabrao nju, tako se čini, jer je Ivana od svoje prabake nasledila polukoncertni klavir. A i muzika njoj nije bila daleko, stanovala je blizu muzičke škole.

Roditelji Ivane Ohmut se nisu bavili muzikom, ali jesu zaljubljenici u muziku, i s obzirom da se nijedan član njene porodice nije bavio muzikom, njoj je sinula ideja da bi baš ona mogla da bude prva.

“Završila sam osnovnu školu a pri upisivanju srednje škole odlučila sam se da upišem paralelno dve škole, muzičku i Mitrovačku Gimnaziju. U trećoj godini srednje škole sam odlučila da želim da se bavim muzikom i da je to moj životni poziv.” priča Ivana.

Ivana je upisala smer muzičke pedagogije jer pored ljubavi prema muzici ima i veliku ljubav prema deci.

Klavir joj sada nije glavni predmet ali Ivana mu i dalje posvećuje veliku pažnju i ljubav.

Ivana je osvojila prvo mesto na Međunarodnom takmičenju BANATUS TEMESIENSIS koje je održano u Temišvaru, Rumunija.

“Kada su stigli rezultati prijatno sam se iznenadila, radili smo online, snimala sam u baroknoj sali Muzeja Srema. Imala sam puno takmičenja u osnovnoj i srednjoj školi ali mi je ovo takmičenje jako posebno, ovo je moje prvo takmičenje otkako sam upisala studije.” rekla je Ivana.

Ivana ima u planu da predaje u školi, da bude sa dve stvari koje voli a to su deca i muzika, još uvek joj u tome pomaže Margarita Vujović, njena profesorka  iz srednje škole koja je uz nju ostala i nakon završetka njihovog zvaničnog rada.

“Za sve imam vremena, živim turbo, izlazim, družim se. Volim da dođem u moju Mitrovicu, da uzmem svog psa i provedem ceo dan napolju. Volim našu gradsku plažu, volim je više od mora i nema mi ništa lepše od leta na Savi, jedva čekam da završim fakultet i da se vratim u Sremsku Mitrovicu.” završava Ivana.

Možda Vam se svidi i