Mladi Mitrovački šahisti na kraju godine među najboljima

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA. Najmlađi članovi šahovskog kluba Sirmium ostvarili su veoma zapažene rezultate na takmičenjima prethodnog vikenda.

U subotu 3. decembra u Starim Banovcima sedmoro članova škole šaha Sirmium učestvovalo je na vrlo jakom „Šahovskom festivalu budućih šampiona“.
U konkurenciji preko 170 igrača iz svih delova Srbije naš član Juri Garifulin briljantnom igrom osvojio je 1. mesto u grupi do 13 godina sa svih 7 pobeda u 7 kola. U istoj grupi 3. mesto osvojio je Filip Nestorović sa 5 poena.
Veoma blizu pobedničkih pehara bili su i Aleksandar Nikolić u grupi do 17 godina i Luka Dobrić u grupi do 9 godina. Zapažen nastup imali su i ostali naši predstavnici Anja Simić u grupi do 13 godina i Mihajlo Vasić i Sergej Šćurk u grupi do 11 godina.

U nedelju 4. decembra u Novom Sadu odigrana su poslednja dva kola Juniorske lige Vojvodine na kojoj su naši kadeti postigli obe pobede i takmičenje završili na 8. mestu u konkurenciji 26 najboljih juniorskih ekipa AP Vojvodine.
Ekipa je igrala u sastavu Filip Nestorović, Anja Simić, Mihajlo Vasić i Sergej Šćurk.

Ovim je okončana vrlo uspešna godina za šahovski klub Sirmium pošto je ženska ekipa osvojila 4. mesto u Prvoj ligi Srbije a muška ekipa je osvojila 1. mesto u Zonskoj ligi Srem.

Možda Vam se svidi i