Mirović obišao rekonstruisane objekte škole „Dobrosav Radosavljević – Narod“ i škole „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom početka nove školske godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je bio u poseti Sremskoj Mitrovici. Mirović je obišao rekonstruisani objekat Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević – Narod“ u Zasavici I i objekat fiskulturne sale OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.

Igor Mirović je zajedno sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Miloš Maletić, posetio danas Zasavicu I, gde je obišao Osnovnu školu „Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević – Narod“ , koja je kompletno renovirana.

„Danas smo obišli školu u Zasavici, područno odeljenje Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević – Narod“ koja je potpuno rekostruisana zahvaljujući Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, sredstvima iz oportuniteta kao i privatnoj donaciji porodice Cicmil. U narednom periodu krećemo u izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici. Želimo da nam deca u selima imaju podjednako dobre uslove školovanja kao i deca u gradu, zato i radimo na projektima u područnim odeljenjima zajedno sa Pokrajinskom vladom“, izjavila je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

Predsednik Pokrajinske vlade je mališanima čestitao polazak u školu i ovom prilikom istakao da će pokrajina nastaviti da ulaže u obrazovanje i podsetio da je nakon rebalansa budžet AP Vojvodine uvećan za gotovo 6 milijardi dinara, a rebalansom su obuhvaćena i ulaganja u osnovne i srednje škole.

„Za nekoliko dana počinje i izgradnja sportske sale u okviru OŠ ′Dobrosav Radosavljević Narod′ u Mačvanskoj Mitrovici, koju će zajedno finansirati Pokrajinska vlada i Grad Sremska Mitrovica. Važno je da u svakom selu sačuvamo školu i mi u Pokrajini to smatramo prioritetom, bez obzira na broj učenika, jer je to jedan od neophodnih uslova kako bismo zadržali stanovništvo u tim sredinama i na taj način ih spasli“, naveo je Mirović i istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti sa obnovom školskih objekata širom Vojvodine.

Na inicijativu dece u Zasavici, sa upravom škole, dogovorno je i uređenje sportskog terena.

Predsednik je rekao da je proteklih godina Pokrajinska vlada realizovala značajne projekte u Sremu, najavivši ovom prilikom da je plan da se narednih meseci pristupi i sveobuhvatnoj rekonstrukciji pozorišne sale u Sremskoj Mitrovici. Mirović je istakao da će Pokrajinska vlada nastaviti dobru saradnju sa Gradom Sremskom Mitrovicom kao i do sada i na sve načine pomoći u poboljšanju uslova života i rada svih stanovnika, naročito dece. „Deca su naše najveće blago i zato su jedan od osnovnih pioriteta Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava – njihovo školovanje, bezbednost i razvoj“.

Posle 51 godine od izgradnje fiskulturne sale, učenici OŠ „Jovan Popović“ školsku godinu započinju u rekonstruisanom i dograđenom objektu površine 787 kvadratnih metara, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 73 miliona dinara, a đaci su dobili najbolje uslove za bavljenje sportom.

Direktor škole Slobodan Stojiljković je istakao, da renovirana škola radi treću sezonu, da su uslovi za rad fenomenalni i rekonstrukcijom sale poboljšana nastava, zdravlje i fizičko vaspitanje za zdrav i dobar razvoj dece. „Nastava je bez obzira na probleme sa kovidom, odvijana maksimalno bezbedno i svi su prezadovaljni, i učenici i nastvnici. Što se tiče radova koji su urađeni tokom raspusta, upravo danas smo faktički prisustvovali otvaranju nove fiskulturne sale. Stare fiskulturne sale, koju smo reekonstruisali i dobili jedan novi, moderan objekat. Napravili smo toplu vezu između nove škole, sale za fizičko i starog objekta, još tri sale smo opremili rekostrukcijom, salu za stoni tenis, sala za korektivnu gimnastiku i teretanu“.

U jednom delu starog objekta rekontruisne su i otvorene nove, četiri učionice, dodao je Stojiljković. “ Danas sam oduševljen i prezadovoljan kada vidim da ovoliko dece uživa u ovom objektu“:

Možda Vam se svidi i