Mesto gde se konstantno gradi i obnavlja, ulaže, podiže kvalitet života svih građana

Od strane Ozon
0 komentar

U prethodnih nekoliko godina u Mačvanskoj Mitrovici realizovani su brojni projekti. Najveći od njih su svakako završetak izgradnje kanalizacione mreže, izgradnja novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“. Sada se priprema izgradnja novog vrtića u Mačvanskoj Mitrovici, počinje i izgradnja multifunkcionalne sale. Urađeno je asfaltiranje ulica, rekonstrukcija ulične rasvete, izgradnja parkinga, gasna mreža i gasni polupriključci, atmosferska kanalizacija, novi trotorari…

“Od tih nekih najbitnijih radova, kada bi krenuli hronološki unazad urađena je rekonstrukcija glavne ulice, ulice Mačvanski kej i ulice Žarka Nikolića. U sklopu te rekonstrukcije izmenjena je kompletna vodovodna mreža, urađena nova gasna mreža i gasni polupriključci, priključci su kod kuća, pa ko kako želi može da se priključi. Zamenjen je glavni vodovodni vod koji je bio dugogodišnji problem, taj vod se koristi i za potrebe Salaša Noćajskog a na drugu stranu i za potrebe Zasavice, na taj način su tri mesta profitirala. Urađena je rekonstrukcija atmosferske kanalizacije, u sklopu ulica urađeni su i novi trotoari, dobili smo trotoare kakve nikada nismo imali a koji olakšavaju kretanje dece u školu iz naselja Stara i Nova Krivaja, roditelji su daleko sigurniji a deca bezbednija, urađeni su usporivači saobraćaja“, rekao je predsednik saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač.

Vodovodna mreža koja se nalazila ispod samog puta sada je izmeštena ispod pešačkih staza, tako da ukoliko i kada u budućnosti bude dolazilo do kvarova isti će biti u kratkom vremenskom roku otklonjeni.

On nastavlja da priča nabrajajući važne projekte u Mačvanskoj Mitrovici, jedan od njih je završen ovog meseca.

„Drugi izuzetno bitan projekat koji je završen pre nekoliko dana jeste most na kanalu Bogaz, pre šest godina se desila havarija mosta, stub mosta je potonuo pa se koristio samo za pešački saobraćaj, duže se čekalo a most je fantastična građevina i dobra investicija“.

U Mačvanskoj Mitrovici počeo je i projekat sanacije i izgradnje novog vrtića, počinje i izgradnja multifunkcionalne sale.

„Vrtić je potpuno sličan projekat kao onaj u Laćarku i to očekujemo da će se u 2,3,4 godine razrešiti. Taj objekat prima 70 dece a tamo boravi 120-130 dece u zavisi od perioda, preopterećen je, građen je delom od azbestnih ploča, loš objekat koji je održavan uz pomoć privrednika, pre svega lokalnih, Hrana Produkt, Vahali, Splav Krug i ostali koji su pomagali, Vahali je uredio toalete u tom vrtiću. Ovih dana očekujemo da kompanija krene sa izgradnjom multifunkcionalne sale“.

Kovač dodaje da će Mačvanska Mitrovica dobiti i fudbalsku Akademiju.“Kada idete ka Zasavici sa leve strane se gradi objekat, to je privatna investicija Domis kompanije gde se pravi fudbalska Akademija. Mačvanska Mitrovica postaje sve bolje mesto za ulaganje i to je izuzetno velik objekat koji će biti na korist sugrađana, sledeće godine bi trebalo da bude u funkciji.“

Mačvanska Mitrovica je dobila i svoju i pijacu. Ona je smeštena u samom centru mesta, koja je od početka rada bila besplatna za prodavce, uskoro će početi naplata, kako bi se od tog novca nastavilo sa uređenjem prostora oko pijace.

„Urađena je pijaca u centru koja je bila potrebna, do sada je bila divlja, Grad Sremska Mitrovica je prepoznao to i godinu dana naša pijaca funkcioniše, do sada je bila besplatna a od oktobra će početi naplata tezgi, da bi mogli da nastavimo da uređujemo taj prostor oko pijace, mislim da će biti simbolično, 2000-3000 dinara na mesečnom nivou, taj novac ćemo koristiti da ulažemo u pijacu i popravljamo ono što se pokvari“.

On ističe da je za naredni period postavljeno nekoliko ciljeva, odnosno projekata na kojima će se raditi, a to je, između ostalog, plan za izgradnju stambenih objekata.

U prethodnih deset godina je urađeno 14 ulica u Mačvanskoj Mitrovici, ostale su ulice Dobrosava Rodosavljevića Narod, Pere Ubavića i na Krivaji. Ostao je problem brodogradilišta ”Sava“, tu nije završen celokupan proces prenosa vlasništva u stečaj na grad Sremska Mitrovica, kada to pređe, grad će po urbanističkom planu moći da proda to zemljište, postoji plan za gradnju stambenih objekata. Ceo taj deo treba da se sredi, da se renovira na način da to bude funkcionalno, ideja je postojala da se tu izmeste neki organi uprave, Agencija za ruralni razvoj, MZ, pošta i tako dalje.”

Možda Vam se svidi i