Mališani sa Kosova i Metohije gosti učenika OŠ “Boško Palkovljević Pinki”

Od strane Ozon
0 komentar

Deca iz Kosovske Gračanice došla su u posetu učenicima Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki”. Tokom vikenda upoznaće naš grad, posetiće Muzej Srema, Carsku palatu i hipodrom na KPD-omu.

Igor Došen direktor Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” rekao je: „Naredna dva dana smo domaćini deci i nastavnicima sa Kosova i Metohije. Ovo je jedinstvena prilika da upoznaju našu školu, naš grad, jedni druge i da se sprijatelje sa svojim vršnjacima. S druge strane, naši učenici će saznati sve o uslovima života i školovanja vršnjaka u našoj južnoj pokrajini. Nadam se da se ovom posetom neće završiti naše prijateljstvo. Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u organizaciji, pre svega našim učenicima, roditeljima, učiteljici Snežani Tomić Sladojević koja je uvek motivisana za ovakve aktivnosti i naravno KPD-omu koji nam uvek izlazi u susret kada su aktivnosti ovog ili sličnog tipa.”

„Zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji Svi za Kosmet s kojima sam sarađivala već unazad nekih sedam, osam godina zahvaljujući mojoj ćerki, krenula sam na Kosovo, bila u Kosovskoj Gračanici, upoznala decu iz Osnovne škole „Kralj Milutin” kada smo pričali s kolegama i roditeljima da li bi oni došli kod nas jer je njihova želja bila da dođu ovde. Moja želja je bila da se deca Srema i naše Sremske Mitrovice, naše škole upoznaju i da se druže sa decom sa Kosova. Dvadeset dva učenika ima kod nas u odeljenju, došlo je 19 učenika ostaju tri tri dana, osmislili smo lep program za njih, lepo druženje, iako najviše želim da oni što više vremena provedu sa svojim drugarima, da se razvija drugarstvo i prijateljstvo,” rekla je učiteljica Snežana Sladojević.

 „Bila sam mnogo uzbuđena i jedva sam čekala da stignemo. Najviše sam očekivala, mislim i pretpostavila sam da će biti neki program za nas, neka predstava, tako nešto.” rekla je Natalija Bogdanović.

Možda Vam se svidi i