Mačvanska Mitrovica: Život počinje u mesnoj zajednici. “Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda”

Od strane Ozon
0 komentar

Da Mačvani često samoinicijativno sređuju svoje mesto, Mačvansku Mitrovicu, i nije tajna. Meštani sređuju kej, prikupljaju otpad, prave razne akcije, tako što se sami organizuju.

Svake godine u okviru inicijative čišćenja dela Mačvanske Mitrovice, meštani prikupljaju otpada, ove akcije se rade na inicijativu građana a uz pomoć Mesne zajednice. S proleća članovi mesne zajednice i građani Mačvanske Mitrovice i okolnih sela očiste ceo kej.

Nova akcija, od pre nekoliko dana, ulepšala je bedeme i zidove pojedinih delova grada.

Komentar na fotografiju Suzane Gazdurić, koja se potrudila da oslika mostić na kanalu „Bogaz“, zajedno sa svojim drugarima volonterima, glasi: “Da se ja pitam, ja bih proterao autobus ovuda”.

Nedavno su na prelep način sredili jedan deo Mačvanske Mitrovice. Na ovaj korak su se odlučili zbog toga što sa malo truda i bez mnogo ulaganja, život može biti mnogo lepši, pogotovo u oku posmatrača.


Zid kod starog Pravoslavnog groblja i most na kanalu Bogaz uredili su stanovnici Mačvanske Mitrovice. Mačvanima ovo nije prvi put da organizuju ovakve akcije a mesna zajednica im uvek rado izlazi u susret. Ovo je četvrti put da se ovakva akcija realizuje.

Možda Vam se svidi i