Leto na Savi počelo sa najmlađim građanima Sremske Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Mitrovačko leto na Savi počelo je danas posetom dece iz Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ i predškolske ustanove „Pčelica“ iz Sremske Mitrovice.

Mališani su zajedno sa gradonačelnicom Grada Sremska Mitrovica, zamenikom gradonačelnice Petrom Samardžićem i malom gradonačelnicom obišli sve službe, koje će se ove godine nalaziti na gradskoj plaži. Razgovarali sa zaposlenima o poslovima koji su neophodni da bi obala reke Save bila čista i bezbedna za kupanje.


Deca su posetila kućicu Turističkog info centra, gde su dobili razglednice, ekipu JKP „Komunalija“, novitet na plaži – Mamina klupa, klupu za mame i bebe, spasilačku službu, prvu pomoć, a zatim si oslikali stazu i na travnatoj površini razvili grb Grada.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović pričala je o novinama koje ove godine planiraju na Gradskoj plaži..

Naša plaža je najomiljenije mesto Mitrovčana i ovom prilikom ih pozivam da svi ovo leto iskoristimo da provedemo na ovoj našoj, najlepšoj plaži. Mi se trudimo da svake godine uvedemo neku novinu, da bude nešto drugačije, ove godine smo uložili još dodatnih 16 miliona dinara kako bismo uredili ovu našu plažu, kažem, problem je i održavati ono što već postoji od prethodnih godina, ali evo sada smo uveli nove ležaljke i suncobrane koji će za naše sugrađane biti besplatni. Trebalo bi u skorije vreme da imamo još jedan dečiji brod, kao što je bio i prošle godine za naše najmlađe. Danas smo došli sa našom malom gradonačelnicom i sa njenim drugarima da im pokažemo šta je to sve što naša plaža pruža. Ono što je najvažnije jeste da je bezbedna, tu nam je i spasilačka služba, tu nam je i naše Javno komunalno preduzeće „Komunalije”. Ono što je novo ove godine, imamo i novi punkt Turističkog info centra tako da se trudimo da svake godine uvedemo nešto drugačije, nešto novo, da nam bude svima što lepše i bezbednije.

Mala gradonačelnica Marija Majstorović, odlično se snašla u ulozi reportera. Ona je kao prava reporterka objasnila šta nas čeka tokom Mitrovačkog leta na Savi.

Jako je lepa plaža, ima sve što je potrebno za spasioce, obišli smo je i sve je baš lepo, a najlepše je to što je tako uređena, npr. ima mesto za mame koje imaju bebu i mogu da ih presvlače. Ovo leto ću provesti na našoj plaži, inače stalno dolazim ovde sa tetkom i sa sestrom, kad dođem kod njih, nekad se kupamo, nekad ne zavisi kakvo je vreme. Ponosna sam što je baš u vreme kad sam ja mala gradonačelnica, plaža ovako lepa, rekla je Marija Majstorović mala gradonačelnica.

Tokom čitavog leta razni niz manifestacija i dešavanja održaće se na Gradskoj plaži, od raznih žurki i takmičenja, sporskih deđavanja i mnogih drugih noviteta, tako da će oni koji ne planiraju odlazak na more, moći vrlo kvalitetno svoje leto provesti i na mirovačkoj plaži.

Leškarenje i ispijanje pića, kupanje, sunčanje, teretana, odbojka na pesku, košarka i još mnogo toga, to je ove godine leto na Savi.

Možda Vam se svidi i