Kratkotrajnog mleka u radnjama još i ima, ali dugotrajnog gotovo nigde

Od strane Ozon
0 komentar

Na policama prodavnica u Sremskoj Mitrovici u ponedeljak se ponegde molo pronaći po koji litar kratkotrajnog mleka, ali dugotrajnog retko gde.

Obilazeći prodavnice, zatekli smo pune police sa mlečnim proizvodima, ali mleka ima malo. Kako se može čuti od prodavaca, poslednjih dana mleko stiže u manjim količinama i brzo se rasproda.

 Ovo što dođe se proda vrlo brzo. Kupuju ljudi, brže se rasproda“, kaže jedna prodavačica.  U jednom od većih lanaca prodavnica u Sremskoj Mitrovici, zaposleni kažu da imaju sve mlečne proizvode, kao i neke specijalne vrste mleka, ali da običnog mleka rasprodaju čim se stavi u police. Kada će ga biti redovno, ne znaju, jer politika kuće je takva, da prodavci nisu upućeni u količine koje će stizati. „Deluje da i ljudi kupuju više nego obično. Vidite da imamo svih vrsta mlečnih proizvoda . Meni se čini i da vlada neki strah, kao kad su masovno kupovali ulje i brašno i da se zbog toga pravi još veća nestašica“, ispričala nam je jedna radnica u marketu. 

Onima kojima je mleko potrebno preporučuju da porane ujutru i da pazare ono što im je potrebno, jer se u toku dana gotovo sve rasproda. 

Možda Vam se svidi i