Kompanija “Metalfer” poklonila pametnu klupu

Od strane Ozon
0 komentar

Učenicima Srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ i studentima Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmium“, kompanija „Metalfer“ poklonila je pametnu klupu.

Primopredaji su prisustvovali direktorica „Metalfera“, Jelena Zakonović, direktor STŠ „Nikola Tesla, Milisav Daničić i v. d. načelnika Gradske uprave za obrazovanje, Zoran Đurić. Pametna klupa, koja se solarno napaja, omogućava bežično punjenje, kao i korišćenje bežičnog interneta. Takođe, postoji mogućnost da se na tom mestu puni električni bicikl i meri kvalitet vazduha. Ovakve klupe biće postavljene u budućnosti na još nekoliko gradskih lokacija.

Donacija je proizvod saradnje tehničke škole i „Metalfera“, na implementaciji dualnog obrazovanja.

“Metalfer kao društveno odgovorna kompanija uvek pomaže u projektima koji pomažu lokalnoj zajednici i koji pre svega pomažu mladima. Tako je ovde ispred srednje tehničke škole “Nikola Tesla” uradjen projekat koji se tiče mladih ali i da ih obradujemo pred polazak u školu.” rekla je Zakonović Jelena, direktor “Metalfer”

Milisav Daničić direktor ove škole rekao je da je njegova škola srećna zbog ove klupe, da imaju dobru saradnju dualnog obrazovanja, da deca iz ove škole idu u “Metalfer” na praksu.

“Imamo 800 učenika, ovde je velika koncentracija djaka i ovo je pravo mesto.” rekao je Daničić.

Možda Vam se svidi i