Koliko sada košta polaganje vozačkog ispita?

Od strane Ozon
0 komentar

Iako se cene goriva menjaju svake nedelje, poslednje poskupljenje u auto školama u Sremskoj Mitrovici zabeleženo je pre nekoliko godina. Cena obuke u autoškolama u Sremskoj Mitrovici jee ista kao i prošle godine. 70.000 dinara uz lekarski pregled koji iznosi 8.000 dinara.

Za polaganje vozačkog ispita trenutno treba izdvojiti oko 80.000 dinara. 70.000 dinara uz lekarski pregled koji iznosi 8.000 dinara. Ovo je cena za polaganje vozačkog ispita u Sremskoj Mitrovici. Iako su više cene goriva, amortizacije, poskupeli su i automobili u Sremskoj Mitrovici od prošle godine cene polaganja nisu se menjale.

Cena ne zavisi samo od cene goriva nego u nju spadaju i troškovi održavanja vozila, cena zakupa lokala kao i plate instruktora. U cenu koju plaća polaznik ulaze troškovi teorijske i praktične obuke, te teorijskog i prvog praktičnog ispita, kao i lekarskim uverenjem.

Svaki novi izlazak na polaganje oba ispita – praktičnog i teorijskog naplaćuje se posebno – 3.000 dinara prema školi plus 1.000 dinara za administrativne troškove. Fond praktične obuke iznosi 48 časova.

Vozacki ispit za B kategoriju- obuka

Dozvola se dobija za upravljanje putničkim vozilima mase do 3.5 t i do 8 mesta za sedenje, plus sedište vozača. Teorijska obuka za vozacki ispit ima 40 časova (30 teorije i 10 vežbi), polaganje teorijskog dela ispita a praktična obuka sadrži 40 časova praktične obuke i može se vršiti sa navršenih 16 godina, a polaganje praktičnog dela ispita sa navršenih 17 godina. Kada kandidat već ima položeno za A ili AM kategoriju, obuka može da sadrži 35 časova vožnje. Jedan čas traje 45 minuta.

Možda Vam se svidi i