KAKO DA DECA BEZBEDNO VOZE BICIKL?

Od strane Ozon
0 komentar

U Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici, realizovan je projekat „Bezbedna vožnja biciklom“, koji obuhvata učenike osnovnih škola. Kroz ovaj edukativni projekat učenici imaju priliku da se upoznaju sa svim bitnim pravilima, ali i potencijalnim opasnostima sa kojima se mogu suočiti tokom svakodnevne vožnje biciklom.

Agencija za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica i Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica danas su u OŠ“Jovan Popović“, Sremska Mitrovica , održali teorijsku i praktičnu obuku –trening „Bezbedna vožnja biciklom“, sa akcentom na bezbedno učešće učenika u saobraćaju.Kroz trening učenici su dobili savete kako da bezbedno koriste bicikl,električni bicicikl i električni trotinet u saobraćaju. Nakon teorijske obuke, instruktori su sa učenicima u školskom dvorištu sproveli i praktičnu obuku na poligonu.
Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica je najavio tom prilikom da će u narednim mesecima obezbediti (kupiti) poligon koji će biti vlasništvo Grada , kako bi na taj način edukovali naše najmlađe sugrađane predškolskog i osnovnoškolskog uzrata za bezbedno korišćenje bicikla, električnog bicikla i električnog trotineta. Akcenat obuke je naravno bezbednost u saobraćaju najmlađih sugrađana, ali i stvaranje navike za očuvanje životne sredine.
Grad, Agencija za bezbednost saobraćaja Grada Sremska Mitrovica i Savez za bezbednost saobraćaja Sremska Mitrovica polaznicima ove obuke obezbedio je praktične poklone u vidu ranca , flašice za vodu i trepćućeg svetla za bicikl.

Možda Vam se svidi i