„Kad porastem biću gradonačelnik“ Andrej Božić novi gradonačelnik

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Andrej Božić, učenik II razreda Osnovne škole „Boško Palkovljevi Pinki“ iz Sremske Mitrovice, danas je preuzeo funkciju malog gradonačelnika od Marija Majstorović  koja je ovu titulu nosila prethodnih godinu dana.

On je tim povodom danas posetio Gradsku kuću gde ga je dočekala gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Andrej je pobednik Konkursa „Kad porastem biću gradonačelnik“ koji je raspisan za učenike drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada, a povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta.

Uprava za obrazovanje grada Sremska Mitrovica od 2015 godine raspisuje konkurs “Kad bi bio gradonačelnik” za učenike drugih razreda osnovnih škola u Sremskoj Mitrovici. Nakon toga komisija pročita sve radove i izaberu one koji su najoriginalniji, najzanimljiviji i one koje su pisala deca. Prošle godine nam je mala gradonačelnica bila Marija Majstorović i ja bih joj se puno zahvalila na saradnji, i mogu da kažem da je odličan saradnik jer je ona jedno savesno i odgovorno dete. Ove godine je uveden nov način konkursa. Učeni su radili vide klipove. Od svih radova, a poslato ih je iz 19 iz Osnovnih škola, pobedio rad Andreja Božića, koji je učenik II razreda, kod učiteljice Zdenke Gospović , iz Osnovne škole „Boško Palkovljevi Pinki“, tako da će on ove godine biti naš mali gradonačelnik. On će biti prisutan u našem radu tokom čitave kalendarske godine, učestvovaće na svim organizacijama koje organizuje grad” izjavila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.


Mali gradonačelnik Andrej objasnio je svoj pobednički rad, a mala gradonačelnica Marija ispričala je čime se bavila tokom protekle godine i šta se njoj najviše dopalo dok je bila na ovoj “funkciji”.

Andrej Božić, mali gradonačelnik , rekao je da na prvom mestu voli Vatrogasce i da želi da obiće Vatrogasnu službu Sremska Mitrovica. Ova želja mu je danas ispunjena.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović je organizovala prijem u svom kabinetu, gde je Mariji i Andreju podelila i poklone. Takođe je istakla da se ovom manifestacijom obeležava Svetski dan deteta i da se kroz ovaj program dete stavlja u fokus.

Andrej, mali gradonačelnik trenira fudbal u F. K „Radnički“ iz Sremske Mitrovice i kako kaže navija za svoj klub i za „Crvenu Zvezdu“, zato je danas dobio na poklon kopačke, loptu i dres sa svojim imenom.

Mali gradonačelnik proveo je dan gradonačelnicom i po svojoj želji obišao grad. Posetio je Vatrogasni dom, a potom ergelu konja mitrovačkog Kazneno – popravnog zavoda. Mali gradonačelnik je tradicionalna manifestacija koja se održava u okviru “Novembarskih dana”.

U Vatrogasnom domu, bivšu malu gradonačelnicu i novom malog gradonačelnika dočekao je načelnik Nikolić Nebojša i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije. Nikolić je rekao “Izuzetna mi je čast što je danas u našim prostorijama u poseti mali gradonačelnik. Posebno mi je zadovoljstvo što je mali gradonačelnik lično izrazio želju da Vatrogasnu jedinicu, da se na najposredniji način upozna sa radom službenika“ .

Možda Vam se svidi i