Sektor za vanredne situacije, Odeljenje Sremska Mitrovica održalo je pokaznu vatrogasnu vežbu spasavanja iz Srpskog doma na centralnom gradskom trgu. Povod je obeležavanje Dana Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i slave svih vatrogasaca-spasilaca u našoj državi.

Realizovana je javna pokazna vežba gde je izvršena simulacija gašenja požara u prostorijama biblioteke, odakle je izvršena evakuacija jednog ugroženog lica i spasavanje dva lica sa sprata iznad pomoću vazdušnog jastuka.

Vatrogasci-spasioci rade veoma human, a takođe i rizičan posao. Oni, po pravilu idu tamo odakle svi beže, a to su uglavnom veoma rizične situacije, gde se ne zna kakva je vrsta događaja, da li postoje neki veoma zapaljivi materijali, otrovni, korozivni ili eksplozivni, tako da je svaka intervencija priča za sebe.

U akciji – simulacija spasavanja u centru Sremske Mitrovice učestvovala su dva vatrogasna vozila sa13 vatrogasaca.

Vatrogasci su kao servis građana na usluzi 24 sata. Za sve građane je bitno da znaju telefonski broj 193 jer pozivanjem tog broja ukoliko bilo kakav vanredan događaj nastane, mogu da obaveste ovu službu. Preporuka je da bez oklevanja pozovu.

Mitrovačka vatrogasna služba ima relativno nova vozila i raspolažu opremom novije generacije. Naši vatrogasci-spasioci su spremni da hitro i efikasno reaguju u situacijama u kojima mogu da budu ugroženi životi građana i njihova imovina.

Možda Vam se svidi i

Ostavi komentar