Izrečena presuda ocu i sinovima za otmicu dečaka (15)

Od strane Ozon
0 komentar

Danas je u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici izrečena presuda optuženima za otmicu Petra M. (15), koja se dogodila pre dve godine u Staroj Pazovi.

Podsetimo, optuženi su Marku Jovišić, njegovi sinovi Lazar (23) i mlađi sin, koji je u vreme izvršenja krivičnog dela bio maloletan, kao i njihov drug Aleksa Mrđa (20).

Sudija je danas na ročištu koje je još u toku izrekao otmičarima sledeće kazne: ocu Marku Jovišiću 10 godina godina robije, starijem sinu Lazaru 7, mlađem Nikoli koji je tada bio maloletan 5, a njihovom prijatelju Aleksi Mrđi 6 godina robije.

Podsetimo, Petra M. (15), u oktobru 2019. godine, na ulici su, dok se vraćao kući biciklom, presreli sinovi Marka Jovišića. Na silu su ga ubacili u automobil i odvezli u zabačenu vikendicu. U otmici dečaka, Marku Jovišiću i njegovim sinovima, pomogao je njihov drug Aleksa Mrđa. Dečaka su vezanog držali u napuštenoj vikendici, dok policija nije došla i spasila dečaka.

Detalji otmice: Držali mu pištolj na slepoočnici

Kobne večeri braća Jovišić presrela su Petra, koji je bio na bicikli. Imali su fantomke. Dečak je mislilo da hoće da mu ukradu bicikl i počeo je da se brani. Oborili su ga i vezali lancima, potom su pokušali da namame i njegovog brata. Pisali su mu poruke sa Petrovog telefona, ali je stariji dečak, po načinu pisanja, shvatio da to nije Petar. Kada su shvatili da starijeg dečaka ne mogu da namame, Petru su prekrili glavu duksericom, ugarali ga u kola i odvezli u napuštenu kuću. Dečak je na saslušanju rekao da se ne seća svega, ali i da mu je najteže bilo kada su mu držali pištolj na slepoočnici.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna od 5 do 18 godina zatvora.

Možda Vam se svidi i