Iz Republike Gane u Sremsku Mitrovicu – Sadik Abubakar

Od strane Ozon
0 komentar


Sadiku Abubakaru je trenutno srpski profesionalni fudbaler koji igra na poziciji štopera u sremskomitrovačkom klubu “Radnički”. Rođen je 2. Februra 1998. godine u Republici Gana, država u zapadnoj Africi.


Sadik je fudbal počeo da igra u Gani, još od malih nogu pokazao je interesovanje za fudbal a škola ga nije posebno interesovala, ipak, završio je srednju školu.
Sadiku Abubakaru poslednje dve sezone igra za fudbalski klub „Radnički“koji se nalazi u Prvoj ligi Srbije. Njegova karijera profesionalnog fudbalera počela je Gani, gde su ga skauti iz Švedske primerili kao mladog i perspektivnog fudbalera. Odlazi za Švedsku. Usledio je ubrzo poziv iz Srbije, gde u januaru 2020. Godine potpisuje ugovor sa klubom iz Smedereva.

U toj sezoni Sadiku je igrao na poziciji desnog beka i štopera.
Sadik je na početku svoje igračke karijere igrao kao napadač ali kroz priču sa svojim trenerom, shvatili su da je dovoljno fizički jak i da treba da se prebaci iz napada u odbranu.


“Igrao sam drugu ligu u Gani, otišao sam u Švedsku, takođe u klub druge lige. Kada sam došao u Srbiju prvo sam igrao za Smederevo, odatle sam došao u Sremsku Mitrovicu gde sam već dve sezone. Mitrovica je prelep grad, sa predobrim ljudima i navijačima koji nas podržavaju, bez obzira da li gubimo ili pobeđujemo.” rekao je Sadik.


Sadik se nada da će u predstojećoj sezoni postići više golova kao i da će izbeći bodovnu situaciju od prošle sezone kako bi navijači bili srećni.
Ovaj mladi fudbaler iz Gane ne želi da se zaustavi u Sremskoj Mitrovici, san mu je da zaigra u nekom velikom Evropskom klubu a navija za Mančester Junajted.
Kako ste mogli i pretpostaviti, želeo bi da zaigra sa Kristijanom Ronaldom.

Možda Vam se svidi i