Istorijska zgrada za kratko vreme stigla do hotela sa 4 zvezdice

Od strane Ozon
0 komentar

OZON Media | Sremska Mitrovica Vesti

SREMSKA MITROVICA. Hotel „Srem“ koji je 2019. godine renoviran i otvoren za građanstvo, za samo tri godine, dobio je status hotela sa 4 zvezdice.

Hotel Srem u Sremskoj Mitrovici koji datira iz šezdesetih godina prošlog veka, iako izvan zatvorskih zidina, deo je kompleksa KPZ-a, najvećeg zatvora u Srbiji i jednog od najvećih u ovom delu Evrope, koji već spaja tri veka jer su prvi objekti izgrađeni od 1895. do 1899. godine. Hotel „Srem“ strateški namešten na izlazu iz grada, svedok je svih velikih istorijskih događaja koji su zadesili Sremsku Mitrovicu u poslednjih sto i kusur godina.  Prva namena zgrade današnjeg hotela, bila je za smeštaj tadašnjih činovnika, a namenu koju ima i danas objekat je dobio negde 60-tih godina prošlog veka, posle II Svetskog rata, kako bi razne delegacije i inostrane i iz naše zemlje, ovde mogle da borave kada dođu u posetu najznačajnim bivšim zatvorenicima prošlog veka. Danas je to neka sasvim druga priča, moderan objekat otvoren za sve posetioce. Hotel “Srem” je sada hotel sa bogatom i zanimljivom tradicijom, dobrom uslugom, kapacitetima i propratnim sadržajima.

30. maja 2019. godine, hotel je zvanično otvoren za građanstvo, a danas, tri godine kasnije ima četiri zvazdice.

Hotel „Srem“je renoviran i otvoren za građanstvo 2019. godine. Sa upravnikom Kazneno-popravnog zavoda Aleksandrom Alimpićem vrpcu je presekao najpoznatiji Srpski fudbaler Bane Ivanović, inače stanovnik Sremske Mitrovice, a nakon otvaranja objekat je vrlo brzo postao poznat širom Srbije.

Građani Sremske Mitrovice ovaj hotel koji je namenu dobio 60-tih godina prošlog veka, pamte po zabavama i proslavama koje su se ranije ovde održavale i gde su rado odlazili, ne samo građani Sremske Mitrovice, nego i oni iz okolnih mesta, predstavljao je važno mesto okupljanja, ali se nažalost, u jednom trenutku sve prekida. Hotel jedno vreme nije radio, otvara se prvo 2015. godine a 2019. godine se renovira. Od samog početka rada hotela „Srem“ namera je bila da mu se vrati stari sjaj, kakav je nekada imao, ali i da se ulaže u usluge koje nudi ovaj hotel.

Hotel „Srem“ danas je prvi odabir za odmor putnika ali i za mnoge sportske reprezentacije i poslovna putovanja, i to ne samo onih koji dolaze u Sremsku Mitrovicu, već i za one koji obilaze Srem. U hotel „Srem“ dolaze i mnoge poznate ličnosti, u njemu su boravili Igor Rakočević, proslavljeni srpski košarkaš, poznati Svetski MMA borci, odbojkaš Vladimir Grbić, reprezentacije Prve lige Srbije u fubalu, književnica Jelena Bačić Alimpić, atletičar Dragutin Topić, sin i supruga poznatog kantautora Đorđa Balaševića i mnogi drugi.

Ono po čemu je ovaj hotel „drugačiji“ i istaknut, hotel koji se bira i zbog svog dodatnog sadržaja, koji ima retko koji hotel, jeste hipodrom koji se nalazi u sklopu hotelskog kompleksa, škola jahanja konjičkog kluba „Srem”, gde se nalazi i letnja bašta na otvorenom, a svakako je najzanimljiviji deo ponude muzej „Zapečaćene sudbine“ koji prezentuje istorijsku ulogu Kazneno-popravnog zavoda i stradanje Srba u dva svetska rata. Muzej „Zapečaćene sudbine“ osim za goste, otvoren je i za građanstvo a često dolaze i đaci iz škola iz Sremske Mitrovice i okoline na edukaciju.

Šta znače zvezdice u klasifikaciji hotela?

Hotel je do 19. avgusta 2022. godine imao tri zvezdice, tada je izašla komisija za kategorizaciju, kompletan hotel je pregledan i od tada imamo četiri zvezdice. Za svaku kategoriju postoje određeni uslovi koje hotel mora da ispunjava, počevši od veličine sobe koje moraju da imaju minimalno 20 kvadrata, dimenzije dušeka i kreveta treba da budu veće, mi posedujemo u svakoj sobi francuske ležajeve. Kao dodatnu opremljenost stavljaju se tapete, fotografije i slično, svi kreveti moraju da imaju noćne stočiće i onoliko stolica koliko ima ležajeva. Jedna od najvažnijih usluga jeste wifi koji u svakom delu hotela treba da bude dobar i jak, unapređenje sobnih usluga i slično, objašnjava menadžer hotela.

First class (prva klasa) ili 4*

Sve sobe moraju imati sopstveno kupatilo s tuš-kabinom ili kadom… recepcija mora da rad minimalno 18 sati na dan, a gostima bi trebalo da bude dostupna putem telefona sva 24 sata. Hol mora da sadrži i prostor u kojem gosti mogu da popiju piće. U hotelima s 4* trebalo bi da postoji mogućnost doručka u sobi i dostave hrane u sobu, a minibar bi uvek trebalo da bude pun. Ako ne postoji mogućnost dnevnog punjenja, mora postojati 24-satna mogućnost za naručivanje pića u sobu. Osim kreveta, stola, stolice i ormara, soba u hotelu s 4* trebalo bi da sadrži fotelju ili kauč, kao i maleni sto. Ogrtač i papuče trebalo bi da budu u svakoj sobi, a ako ih nema, trebalo bi da budu dostupne gostima na zahtev. Kupatila su luksuznija, s kapom za tuširanje, kozmetičkim ogledalom i raznim proizvodima za ličnu negu, kao što su štapići za uši i slično. Hoteli s 4* trebalo bi da imaju restoran A la carte, koji radi sedam dana u nedelji.

Poput drugih hotela sa bogatom istorijom, hotel „Srem“ dobar je primer kako su stalne inovacije neophodne kako bi se održalo pozitivno poslovanje.

Ovaj hotel sa četiri zvezdice danas ima 18 soba restoran, bar, zajednički salon i vrt. Već sada je u planu proširenje kapaciteta hotela. Recepcija radi non-stop, a gostima su takođe na raspolaganju posluga u sobi i skladište za prtljag. Takođe u svom sadržaju hotel ima i Banket salu,  pogodnu za obuke, sastanke ili manje konferencije, poslovne proslave ili teambuilding-e. Konferencijsku salu, u kojoj je moguće realizovati seminare, konferencije i simpozijume. Konferencijska sala poseduje binu i govornicu, pogodna je i za sve vrste priredbi. 

Hotel „Srem“ živi i van sezone

U oktobru smo imali 50% popunjenosti, za ovaj period je to značajan porast, morali smo da menjamo cene ali to nije odbilo posetioce. Osim toga što je hotel u samom vrhu po ponudi, još radimo na dodatnim sadržajima pa tako trenutno radimo dopunjavanju ponude kao što je vikend turizam i konferencijski turizam, objašnjava menadžer hotela.

Hotel „Srem“ u ponudi ima i iznajmljivanje bicikala. Sremska Mitrovica i okolina hotela je idealna za vožnju bicikla, osim bicikla, tokom leta je moguća i vožnja fijakerom. U sklopu hotela planira se izgradnja spa centra, a pored hipodroma i izgradnja karting centra.

Cene u hotelu su pristupačne, iako je hotel sa statusom hotela sa 4 zvezdice.

Jednokrevetna soba sa doručkom je 4.800 dinara a dvokrevetna 6.800, cena apartmana iznosi 12.000 dinara.

Sremska Mitrovica je dobar odabir za turiste

Grad se nalazi u severozapadnom delu Srbije i jugozapadnom delu Vojvodine, na kontaktu triju različitih morfoloških celina: sremske ravnice, mačvanske ravnice i fruškogorskog pobrđa. Grad se nalazi na veoma povoljnom mestu, svega 75 km od glavnog grada zemlje, Beograda, sa kojim ga vezuje auto-put E-70 evropskog značaja. Od pokrajinskog sedišta, Novog Sada, udaljen je 50 km. Od granice sa republikom Hrvatskom grad je udaljen 35 km. Po ovome je Sremska Mitrovica najbliža Zapadu od svih okružnih središta naše zemlje.

U blizini Sremske Mitrovice su poznata izletišta i odmarališta u okviru Nacionalnog parka Fruška gora (Ležimir i Letenka) kao i brojni fruškogorski manastiri. Veliki potencijal rečnog turizma nameće reka Sava koja je u svom toku kod Sremske Mitrovice idealna za ovakav vid rekreacije (grad ima modernu obaloutvrdu i mogućnosti pristajanja brodova, kao i uređenu plažu, jednu od najatraktivnijih u Srbiji). Prirodna atrakcija je i specijalni rezervat prirode Bara Zasavica, prezentacije arheološkog i arhitektonskog potencijala grada, Muzej Srema, galeriju „Lazar Vozarević“, prelepe i važne istorijske građevine…

Možda Vam se svidi i