Ina Hopić – Devojčica sa violončelom osvaja nagrade

Od strane Ozon
0 komentar

Šarmantna Ina, devojčica koja svira violončelo, osvaja nagrade i srca svih koji je slušaju, kada svira ali i kada se druži. Ne uči dugo da svira na ovom instrumentu ali ne krije oduševljenje muzikom i umetničkom dušom koju naš nosi. Pored takmičenja i festivala na kojim učestvuje, koje nezmirne već sada voli, svoje slobodno vreme najviše voli da provede sa svojom porodicom, koja je za nju najveći podstrek.

Ina Hopić je, kao i sva ostala deca, na raspustu, ali ona obilazi takmičenja jer, kako kaže, to je ljubav.

Na manifestaciji ,,Međunarodni dan muzike-dan romske muzike“, koji se održao u Muzičkoj školi u Novom Kneževcu u organizaciji „Romskog kulturnog centra Pančevo“ iz Pančeva, Ina Hopić je dobila najlepšu nagradu u ovoj godini. Novo violnčelo!

Dobila sam drugu nagradu. Violončelo koje ja sviram je klasično, a sada sam dobila sve za violončelo, potpunu opremu. Ne moram da kupujem ništa, neko vreme sam mirna što se tiče instrumenta, do kraja mog osnovnog i srednjeg školovanja ovo violončelo mi koristi. Do sada nisam imala svoj, koristila sam violončelo koje sam dobila u Muzičkoj školi. Sada imam svoj instrument i presrećna sam, kaće Ina.

Pre samog takmičenja, iz kulturnog centra Pančevo, pre festivala, obišli su Muzičke škole odakle su učesnici. Na ovom festivalu su učestvovala samo romska deca. Ovo je druga godina festivala, hteli su da vide takmičare kojim raspolažu, kakav talenat deca imaju koja dolaze, objašnjava Ina.

Roditelji Ine Hopić, su se zahvalili Stevanu Jovanović iz Kulturnog centra u Pančevu i organizatorima festivala ,,Međunarodni dan muzike-dan romske muzike“ . Smatraju da će Ina nastaviti sa takmičenjima jer je takvog duha ali i dodaju da Ina sve radi u dogovoru sa nastavnicima, dok joj oni daju podršku.

Možda Vam se svidi i