Ima samo 8 godina, a već 30 medalja! Ovo je mala gimnastičarka Isidora iz Salaša Noćajskog

Od strane Ozon
0 komentar

SREMSKA MITROVICA/Ozon Media. Talentovana devojčica Isidora Simeunović iz Salaša Noćajskog ima osam godina, a sportsku gimnastiku trenira pola svog života. Trenutno trenira u „Gym022”, a to koliko je uspešna i posvećena govori činjenica da do sada ima 30 osvojenih medalja i 12 pehara.

Za portal Ozon Media sa ponosom je pričala njena majka, Ivana, koja nam je otkrila detalje.

– Gimnastiku je počela da trenira sa četiri godine, prvo smo je poslali u hor ”Vivak“, nedugo posle toga htela je da proba neki sport a muž je odlučio da to bude gimnastika pa je i upisuje. Mi smo primetili da je gipka, pokušavala je da radi zvezdu i ostale gimnastičarske pokrete, kada smo to videli, bilo nam je jasno da ide na gimnastiku. – rekla je Ivana.

Kao i svaki roditelj, tako i Isidorina majka Ivana, za svoje dete želi najbolje. Njena ćerka izabrala je gimnastiku a  Ivana kaže kako je sport najbolji izbor za svako dete i kako sport razvija decu u dobre ljude.

Gimnastički klub „ Gym022” iz Sremske Mitrovice u svojim redovima ima dosta taletovane dece, pred kojim je blistava gimnastičarska karijera. Jedna od njih je i osmogodišnja Isidora.

“Od mog deteta sve zavisi, ja ništa neću da forsiram, za sada je na ovom sportu, idemo sa njom na takmičenja ali ako se kada poraste odluči za rukomet ili odbojku, mi smo tu da je podržimo. Emotivno doživljavam svaku medalju, svaki uspeh, kako ja, tako i muž, muž ponekad i više od mene.” kaže majka.

Isidora trenira četiri puta nedeljno a treninzi traju sat vremena. Na svoje prvo takmičenje otišla je sa sedam godina u Sombor, Isidora tu osvaja grupno zlato sa svojim timom.

Na sugestiju trenera, Isidora prelazi na solo gimnastiku i u potpunosti se posvećuje ovom sportu.

Isidora Simeunović je talenat o kome će se tek čuti u ovom sportu. Ona je talenat koji treba izbrusiti. Granice ne postoje, što više sanjaš, dalje dosežeš.

Možda Vam se svidi i