Grebani asfalt umesto blata

Od strane Ozon
0 komentar

Za uređenje do sada neasfaltiranih i često blatnjavih ulica, lokalna samouprava obezbedila je grebani asfalt sa auto puta.

Do sada je  grebanim asfaltom posuto veći broj seoskih  saobraćajnica, koji bi privremeno trebalo da reši muke meštana koji u njima žive.

Reč je o struganoj masi, a Putevi Srbije su ga ustupili gradu. Grad će na utrošenu količinu platiti samo PDV na iznos. Trenutno se atarski putevi nasipaju u Ravnju i vikend naselju u Manđelosu. U Divošu je asfaltirana Pionirska ulica i parking ispred crkve, a gebanim asfaltom si spojene ulice Partizanska i Sloboda. U Ležimiru su radovi na asfaltiranju puta koji vodi do seoskog groblja.

U Sremskoj Mitrovici se prethodnih godina intenzivno radilo na unapređenju kvaliteta života seoskog stanovništva, gradile su se nove i rekonstruisale stare škole, vrtići, zdravstvene ambulante, parohijski domovi i kapele, sportska igrališta, javna rasveta, sprovodila se gasna i vodovodna mreža, a posebno se radilo na polju uređenja ruralne putne infrastrukture.

I ove godine nastavlja se sa rekonstrukcijom seoskih saobraćajnica, kategorisanih i nekategorisanih puteva, kao i sa šljunčenjem atarskih puteva.

U prethodnom periodu  je završeno nivelisanje i nasipanje javne saobraćajne površine grebanim asfaltom u Karađorđevoj ulic u Mesnoj Zajednici „Sutjeska“.  U ovom delu naselja, bio je problem sa nekoliko udubljenja koje su se punile vodom tokom kišnih dana, sada, vagaši, rupe i blato koje se formira usled svake kiše više neće praviti problem niti će se unositi u kuće i stanove.

Radiće se još ulica, u selima i gradskim naseljima, kraćih delova ulica, gde nema asfalta, tako da će uskoro biti rešeni problemi u ulicama koje su do sada bile zemljane. Postavljaće se grebani asfalt, a u nekim naseljima  radiće se po potrebi,  i asfaltiranje.

Možda Vam se svidi i